SKOŘICOVÍ ŠNECI
Odkaz na video s postupem zde: https://www.youtube.com/watch?v=r5jdefOrA0Y
Celková časová náročnost 2,40 hod (30 min umíchání těsta, náplně, 1h kynutí, 15 min. zamotání, 30 min. pečení, 5 min. umíchání polevy, chladnutí)
Ingredience:
Těsto:
mléko 250 ml
čerstvé droždí 25 g
máslo 75 g
cukr krystal 45 g
sůl 1/2 lžičky
hladká mouka 400 g
máslo 80 g
cukr krystal 45 g
mletá skořice 2 lžíce
Poleva:
mascarpone 125 g
polotučný tvaroh 125 g
Postup:
Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí.
Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut.
Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte.
Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut.
Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice.
Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte.
Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.
Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu.
Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.
Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.

Dobrou chuť!
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty