SKOŘICOVÍ ŠNECI
Moučníky a dezerty
09 prosince 2020
Recept na oblíbenou skořicovou laskominu je tu. Naučte se péct voňavé skořicové šneky. Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.
Celková časová náročnost 2,40 hod (30 min umíchání těsta, náplně, 1h kynutí, 15 min. zamotání, 30 min. pečení, 5 min. umíchání polevy, chladnutí)
Suroviny těsto:
- mléko 250 ml
- čerstvé droždí 25 g
- máslo 75 g
- cukr krystal 45 g
- sůl 1/2 lžičky
- hladká mouka 400 g
Náplň:
- máslo 80 g
- cukr krystal 45 g
- mletá skořice 2 lžíce
Poleva:
- mascarpone 125 g
- polotučný tvaroh 125 g
Postup
Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí.Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte. Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut. Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice. Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte. Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu.Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.
Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.

Dobrou chuť!