SKOŘICOVÍ ŠNECI

Moučníky a dezerty
09 prosince 2020
Recept na oblíbenou skořicovou laskominu je tu. Naučte se péct voňavé skořicové šneky. Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí vládkyně sladkého království Mlsná holka z Brna.

 


  

Celková časová náročnost 2,40 hod (30 min umíchání těsta, náplně, 1h kynutí, 15 min. zamotání, 30 min. pečení, 5 min. umíchání polevy, chladnutí)

 

Suroviny těsto:

  • mléko 250 ml
  • čerstvé droždí 25 g
  • máslo 75 g
  • cukr krystal 45 g
  • sůl 1/2 lžičky
  • hladká mouka 400 g
Náplň:
  • máslo 80 g
  • cukr krystal 45 g
  • mletá skořice 2 lžíce

Poleva:

  • mascarpone 125 g
  • polotučný tvaroh 125 g
   
Postup

Zahřejte mléko, do mísy dejte mouku, sůl, cukr krystal a promíchejte. Do směsi udělejte důlek, do kterého nalijte teplé mléko a nadrobte droždí.Směs v důlku lehce zamíchejte (pouze s trochou sypké směsi) a nechte vzejít kvásek, přibližně 10 minut. Poté přidejte rozpuštěné máslo a těsto pořádně, ideálně ručně, zpracujte. Přiklopte utěrkou a dejte kynout na teplejší místo na přibližně 90 minut. 
Mezitím připravte náplň. Rozpusťte máslo, do kterého přidejte cukr, skořici a dejte ztuhnout do lednice. Těsto vyválejte do obdélníku, potřete připravenou máslovo-skořicovou směsí a zatočte. Krájejte cca po 3 cm a klaďte na plech vyložený pečicím papírem.Na dno trouby umístěte mísu s vodou, vytvoříte tím umělou parní troubu.Šneky pečte 30 minut při teplotě 160 stupňů.
Po upečení nechte vychladnout a poté potřete polevou, na kterou jste smíchali mascarpone s tvarohem a cukrem.



Dobrou chuť!

Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít