OKURKOVÉ GAZPACHO S PIKANTNÍM KRÉMEM
Cukety a okurky jsou v kuchyni velice variabilní a navíc jsou tradiční zeleninou snad každé české zahrádky .
Pojďme si tedy z obou těchto plodů vyrobit něco zdravého, chutného a navíc vám příprava nezabere víc jak 10 minut.
Suroviny
- 2 okurky
- 1 cuketa
- 2 menší bílé cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g mascarpone
- 1 lžička kari koření
- sůl
- pepř
Postup
Okurky a cukety omyjte a odřízněte konce. Oloupejte cibuli. Síto na pasírování ovoce/zeleniny nastavte na rychlost 4 a zeleninu rozmačkejte na polévkové pyré. Dochuťte solí, pepřem a nalijte do 4 sklenic.
Do mísy robota s drátěnou šlehací metlou dejte vychlazenou smetanu ke šlehání a mascarpone. Začněte šlehat na rychlosti 1 a postupně zvyšujte až na rychlost 8. Až bude krém vyšlehaný, přidejte sůl a kari koření. Ozdobte každé gazpacho kopečkem krému a ihned podávejte.
Dobrou chuť!
TIP:
Mascarpone můžete nahradit 4 lžícemi čerstvého kozího sýru. Než sýr přidáte ke šlehačce, zjemněte jej ručním prošleháním metličkou. V krému můžete také nechat „luhovat“ několik lístků bazalky. Pak už stačí jen nechat vychladit a vyšlehat. U této varianty nahraďte kari koření kůrou z 1 citronu.