OKURKOVÉ GAZPACHO S PIKANTNÍM KRÉMEM

Cukety a okurky jsou v kuchyni velice variabilní a navíc jsou tradiční zeleninou snad každé české zahrádky .  
Pojďme si tedy z obou těchto plodů vyrobit něco zdravého, chutného a navíc vám příprava nezabere víc jak 10 minut.

 

okurkové gazpacho


Ingredience: 

2 okurky
1 cuketa
2 menší bílé cibule
200 ml smetany ke šlehání
100 g mascarpone
1 lžička kari koření
sůl
pepř



Postup:

Okurky a cukety omyjte a odřízněte konce. Oloupejte cibuli. Síto na pasírování ovoce/zeleniny nastavte na rychlost 4 a zeleninu rozmačkejte na polévkové pyré.

 

P160708_7_KSM150PSCU_ContourSilver_Juicer_Sauce.12477
 

Dochuťte solí, pepřem a nalijte do 4 sklenic.

Do mísy robota s drátěnou šlehací metlou dejte vychlazenou smetanu ke šlehání a mascarpone. Začněte šlehat na rychlosti 1 a postupně zvyšujte až na rychlost 8.

 

DSC_0604


Až bude krém vyšlehaný, přidejte sůl a kari koření. Ozdobte každé gazpacho kopečkem krému a ihned podávejte.

Dobrou chuť!

 

TIP
Mascarpone můžete nahradit 4 lžícemi čerstvého kozího sýru. Než sýr přidáte ke šlehačce, zjemněte jej ručním prošleháním metličkou.
V krému můžete také nechat „luhovat“ několik lístků bazalky. Pak už stačí jen nechat vychladit a  vyšlehat. U této varianty nahraďte kari koření kůrou z 1 citronu.

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít