OVOCNÁ ZMRZLINA



Před použitím umístíme zmrzlinovač na 24 hodin do mrazáku a vyjmeme jej, až když budeme přidávat studený zmrzlinový základ.


Ovocné pyré
 
  • 430 g  ovoce
  • 50 g cukru
  • 2 lžíce vody

Ovoce lehce rozmačkáme, přidáme cukr, vodu a za občasného míchání vaříme, dokud nevznikne pyré. Pyré stáhneme z ohně a přecedíme přes jemné sítko do misky. Šťávu necháme na středním plameni ještě asi 5 minut redukovat. Dáme stranou vychladnout.


Zmrzlinový základ
 
  • 480 ml plnotučného mléka
  • 250 ml smetany 33%
  • 150 g  krupicového cukru
  • ½ vanilkového lusku
  • 6 žloutků

Smícháme mléko, smetanu, 100 g cukru, vanilkový lusk a za občasného míchání necháme mléko vařit, dokud se cukr nerozpustí. Ve středně velké míse ušleháme žloutky a zbývajících 50 g cukru. Za stálého míchání do žloutků postupně zašleháme horkou mléčnou směs. Pozor, aby se nám žloutky nesrazily! Směs pak za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 7 až 9 minut, dokud nezhoustne. Za občasného míchání necháme vychladnout. Vyjmeme vanilkový lusk. Přikryté necháme v lednici alespoň 4 hodiny nebo přes noc.


Příprava zmrzliny

Smícháme vychlazené ovocné pyré a zmrzlinový základ. Zmrzlinovou mísu upevníme ke kuchyňskému robotu KitchenAid. Nalijeme základovou směs zmrzliny do mísy a robot nastavíme na rychlost 1. Mícháme, dokud nedosáhneme konzistence měkké zmrzliny.

Zmrzlinu vložíme do uzavíratelné krabičky a umístíme do mrazáku na několik hodin nebo přes noc, dokud neztuhne. Při servírování můžeme ozdobit čerstvým ovocem.


 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít