BAZALKOVÁ ZMRZLINA

Miluji bazalku... obzvláště s těstovinami, rajčaty a mozarellou...

Ale zmrzlina s bazalkou? Zde jsem chvíli váhala... :-)
Nakonec však musím uznat, že jak bazalka, tak i výsledný pokrm, se dostali na zcela jinou úroveň, a já osobně jsem ze zmrzliny absolutně nadšená!
Svou bazalku si pěstuji doma na našem balkóně, proto to nemám daleko, kdykoli potřebuji čerstvé lístky.
 
 
 



Ingredience:

hrst bazalkových lístků
1 kondenzované slazené mléko
300 ml smetany ke šlehání 33%
1 lžíci hnědého cukru
1 dcl vody
 
 

Postup: 
 
Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru KitchenAid.
Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 min., dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí.
Vznikne bazalkový sirup.
 
 
 1blog salko a sirup
 
 V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup.
V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi - vznikne jemný krém.
 
 
1blog zmes a šlahačka
 
Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid a postupujte podle návodu.
Míchejte na rychlostním stupni č. 1 cca 20min., dokud směs dostatečně neztuhne.
 
 
1zmes v zmrzli.
 
 Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
 

1 blog zmrzka lyžica

Dobrou chuť :-)
 

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít