BAZALKOVÁ ZMRZLINA
Recepty
Sezónní tipy a inspirace
kuchyňský robot
rodinné oslavy
Letní osvěžení
Zmrzlina
14 června 2016
Miluji bazalku... obzvláště s těstovinami, rajčaty a mozarellou...
Ale zmrzlina s bazalkou? Zde jsem chvíli váhala... :-)
Nakonec však musím uznat, že jak bazalka, tak i výsledný pokrm, se dostali na zcela jinou úroveň, a já osobně jsem ze zmrzliny absolutně nadšená!
Svou bazalku si pěstuji doma na našem balkóně, proto to nemám daleko, kdykoli potřebuji čerstvé lístky.
Ingredience:
hrst bazalkových lístků1 kondenzované slazené mléko300 ml smetany ke šlehání 33%1 lžíci hnědého cukru1 dcl vody
Postup:
Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru KitchenAid.
Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 min., dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí.
Vznikne bazalkový sirup.
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup.
V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi - vznikne jemný krém.
Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid a postupujte podle návodu.
Míchejte na rychlostním stupni č. 1 cca 20min., dokud směs dostatečně neztuhne.
Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.