POMALENÉ VEPŘOVÉ KOSTKY VE SMETANOVÉ OMÁČCE
Žádný pokrm se nepřipraví či neuvaří sám a já mám ráda, když se v průběhu vaření mohu věnovat i jiným činnostem, třeba upečení sladkého dezertu.Tento požadavek zcela splňuje můj multifunkční hrnec od KitchenAid je nyní mé druhé já a pomáhá mi s každodenní přípravou jídla pro mé milované. Tentokrát jsem pro vás připravila recept na vepřové kostky ve smetanové omáčce. :-)

Suroviny
- 750 g vepřové plece
- 500 ml vývaru
- 250 ml smetany
- 1 cibule 3 stroužky česneku
- máslo, olej, sůl, pepř,tymián a směs bylinek co máme doma
Postup
Omytou a očištěnou vepřovou plec pokrájíme na kostky cca 3x3cm. Pokud chcete mít kostky větší, tak musíte počítat s tím, že ty se budou pomalit o hodinu déle. Zapneme program sear (osmahnutí). Na másle a oleji osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut.
Přidám kostky masa, okořeníme a ještě dalších 5 - 10 minut na tomto programu podusíme. Poté přilijeme vývar a přepneme na program slow cook low (pomalé vaření). Pomalíme 7h. 10 minut před dokončením programu podlijeme smetanou. Pokud chceme více omáčky, tak dolijeme ještě vývarem a provaříme. Popřípadě můžeme zahustit moukou a vodou a povařit na programu boil (var) ještě cca 5 minut. Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory z trouby.
Přeji Vám dobrou chuť
Žaneta🙂