POMALENÝ KATŮV ŠLEH Z KUŘECÍHO MASA
Katův šleh je rychlá minutka, která bývala v našich končinách oblíbenou i zatracovanou pochutinou českých hospůdek. U nás doma je dodnes oblíbenou dobrotou a připraven, jak jinak, než v multifunkčním hrnci. :-)
Suroviny
- 750 g kuřecího masa
- 150 g cibule
- 100 g sladkokyselých okurek
- 100 g sterilovaných kapii
- 80 g feferonek
- 70 g oleje
- 100 g protlaku
- 300 ml vývaru
- sůl, pepř
Postup
Maso pokrájíme na kousky nebo nudličky. Cibuli a okurky posekáme nadrobno (já mám na tuto práci sekáček KitchenAid). Multifunkční hrnec zapneme na program sauté (restování), nastavíme teplotu 165°C a na oleji orestujeme zeleninu i s masem cca 5-10 minut.
Poté přidáme sůl, pepř, 1 lžíci worchesteru (nemusí být, ne každý ho má rád). Podlijeme vývarem, přepneme na program Slow Cook Low (pomalé vaření při nízké teplotě), nastavíme čas na 4h. V průběhu vaření občas promícháme. Půl hodiny před koncem programu přidáme protlak, kapii, feferonku (kdo nemá rád ostré, tak ji vynechá). Pokud chceme více omáčky, pak ještě podlijeme. Nakonec zahustíme moukou a cca 5 minut povaříme na programu boil (vaření).
Jaku přílohu můžeme zvolit těstoviny, brambory, hranolky nebo co kdo má rád. Pokud byste dali přednost vepřovému masu, pak pomalíme 8 hodin.
Přeji Vám dobrou chuť
Žaneta🙂
Recept pro nás připravila: Žaneta Bubnová z FB skupiny Vaříme s KitchenAid
https://www.facebook.com/zaneta.bubnova