QUICHE S MĚKKÝM SÝREM A BRUSINKAMI

Hitem mého  pečení jsou koláče z křehkého těsta. Ne jen proto, že těsto můžu vybrat z mrazáku nebo lednice a jen naplním, ale také proto, že je mnoho možností kombinací náplně nasladko nebo naslano. 
V tomto koláči se dokonale spojily obě chutě.

 

koláč


Ingredience na těsto (recept je na dva korpusy):

315 g hladké mouky
1 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžíce vody
225 g studeného másla


Náplň:

200 g měkkého sýru s brusinkami
4 vajíčka
2 dcl sladké smetany
1 lžička soli

 

Postup:

Do mísy food processoru KitchenAid nasypejte mouku, přidejte studené máslo nakrájené na kostky. Pomocí funkce „pulse“ po dobu pár sekund směs promíchávejte, následně přidejt sůl a cukr, a opět pomocí pulzování promíchejte. Nakonec přidejte studenou vodu. Pokud se těsto trochu lepí, a vidíte v něm kousky másla, tedy není úplně dohladka, pak je správně připravené.
Takto připravené těsto vložte do lednice alespoň na 1 hodinu.


postup
 

Připravené a vychlazené těsto vyválejte na hrubší placku. Formu na koláč o průměru 20 cm vymažte anebo vyložte pečícím papírem.
Vyválené těsto opatrně vložte do formy, spodek propíchejte vidličkou. Ve větší míse vyšlehejte vajíčka se smetanou a přidejte sýr. Hotovou směsí naplňte připravený korpus.

 

postup1

Pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 1 hodinu.

Dobrou chuť Tina

 
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít