QUICHE S MĚKKÝM SÝREM A BRUSINKAMI
Hitem mého pečení jsou koláče z křehkého těsta. Ne jen proto, že těsto můžu vybrat z mrazáku nebo lednice a jen naplním, ale také proto, že je mnoho možností kombinací náplně nasladko nebo naslano.
V tomto koláči se dokonale spojily obě chutě.
Suroviny na těsto (recept je na dva korpusy)
- 315 g hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce vody
- 225 g studeného másla
Náplň
- 200 g měkkého sýru s brusinkami
- 4 vajíčka
- 2 dcl sladké smetany
- 1 lžička soli
Do mísy food processoru KitchenAid nasypejte mouku, přidejte studené máslo nakrájené na kostky. Pomocí funkce „pulse“ po dobu pár sekund směs promíchávejte, následně přidejt sůl a cukr, a opět pomocí pulzování promíchejte. Nakonec přidejte studenou vodu. Pokud se těsto trochu lepí, a vidíte v něm kousky másla, tedy není úplně dohladka, pak je správně připravené.
Takto připravené těsto vložte do lednice alespoň na 1 hodinu. Připravené a vychlazené těsto vyválejte na hrubší placku. Formu na koláč o průměru 20 cm vymažte anebo vyložte pečícím papírem.
Vyválené těsto opatrně vložte do formy, spodek propíchejte vidličkou. Ve větší míse vyšlehejte vajíčka se smetanou a přidejte sýr. Hotovou směsí naplňte připravený korpus. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 1 hodinu.
Dobrou chuť Tina
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/