SEKANÁ ROLÁDA

Nedělní oběd je u nás skoro posvátný - ví to každý, kdo už u nás někdy nějaký ten nedělní oběd absolvoval :-) Podává se polévka (většinou vývar - hovězí nebo slepičí), nějaké to maso (pečené, vařené, grilované apod.) a na závěr něco sladkého. Nedělní obědy zkrátka milujeme!

Tentokrát jsem koupila pěkný kus krkovičky i s kostí, a tak bylo rozhodnuto, že se bude péct fašírka. Tu máme rádi na mnoho způsobů - na italský způsob s vařenou zeleninou, medovou glazurou, malé fašírky opečené na pánvi nebo jeden velký kus sekané. Tentokrát jsem však vymyslela novinku: sekanou obalovanou ve slanině. Do středu jsem dala syrovou zeleninu na způsob sushi. Nejspíše to není nic převratného, ale příprava mě velmi bavila a finální pokrm vypadal opravdu moc hezky. Určitě jsem nepřipravovala naposled a brzy zopakuji pro nějakou návštěvu nebo na výlet s sebou jako svačinku či na grilovačku.

Přípravu mletého masa jsem nikdy neměla ráda. Obsluha ručního mlýnku a jeho následné čistění mě od přípravy dosti odrazovaly. Jakmile jsem však dostala kuchyňský robot KitchenAid a k němu mlýnek na maso, příprava sekané byla najednou hračka. Dokonce jsem mletí masa vzala na milost 
 

a blog tri maska


Ingrediemce:

500 g masa - krkovička
30 g slaniny nakrájené na plátky
2 jarní cibulky
4 stroužky česneku
sůl, pepř, červená paprika
1 vajíčko
hrst strouhanky

1 mrkev
2 cibulky nakrájené na proužky, kterými sekanou naplníte

 


Postup:

Maso si před samotným mletím vykostěte a nakrájejte jej na větší kusy.

 

a blog maso a zemiaky
 

Na kuchyňský robot KitchenAid nasaďte nástavec: mlýnek na maso. Otáčky na robotu nastavte na rychlost 4, a za použití jemného mlecího kotouče maso postupně namelte. Pro dosažení extra jemné konzistence namelte maso dvakrát.
 

a blog maso mlynček_1  

a blog mletie
 

Pomleté maso si ochuťte, přidejte všechny ingredience (kromě slaniny) a dobře promíchejte.
 

a blog maso všetko v mise
 

Na balení "rolády" si nachystejte podložku (já jsem použila podložku na balení sushi) a na ni postupně naskládejte plátky slaniny tak, aby se vždy kus překrývaly.
Na slaninu rovnoměrně rozetřete masovou směs (kterou jste si předem rozdělili min. na tři díly), a ve středu rozetřené směsi vytvořte prohlubeň, do které rozložíte zeleninu.
 

a blog pred rolovaním masa

Pomocí podložky pak vše hezky srolujte do úhledného válečku.


a blog rolovanie
 

a blog zrolov.
 

Pečte v troubě na 200°C cca 1 a půl hodiny.
 

a blog natreté na plechu
 

Během pečení potírejte omáčkou připravenou ze sójové nebo worcestrové omáčky, medu, oleje, soli a pepře (nebo dochuťte podle svých preferencí :-))
 

a blog nakrájane lopar
 

Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory s petrželovou natí. Pak už stačí sekanou nakrájet a hodovat.
 

a blog na taniery
 

Samozřejmě nemohlo chybět také něco kyselého - například domácí čalamáda.
 

a-blog-calamada_2
 

Maso se peklo a peklo.... ale nepřipeklo. Pečící plech KitchenAid se čistil úplně bez problémů, lehce a rychle.
 

a blog tri maska
 

Příjemné vaření a pečení

Vaše Tina :-)



Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/


 

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít