SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA

Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty?
Mám pro vás tip nejen na velikonoční pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť  pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma. 

 

pažitková buchta


Ingredience:

350g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička maďarské papriky
2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
250ml podmáslí/kefíru
175 ml mléka
100g strouhaného sýra
125 ml oleje
pažitka

 

Postup:

Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.

Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.

Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.

Pečeme na 170 stupňů – 30 min.
 

29573119_1665324123561031_5272151324010551540_n

 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny. 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít