SLANÁ PAŽITKOVÁ BUCHTA
Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty?
Mám pro vás tip nejen na velikonoční pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma.
Ingredience:350g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička maďarské papriky
2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
250ml podmáslí/kefíru
175 ml mléka
100g strouhaného sýra
125 ml oleje
pažitka
Postup:
Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.
Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.
Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.
Pečeme na 170 stupňů – 30 min.
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření
P