ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ

Minulý rok jsem na Vánoce připravovala bezlepkové linecké hvězdičky z kokosové mouky. Tento rok jsem se rozhodla upéct klasické linecké cukroví, ale místo bílé mouky jsem použila špaldovou. Linecké má díky špaldové mouce a přidanému kokosovému sirupu tmavou barvu, ale nebojte se, chutná stejně dobře.
 

IMG_4482


Ingredience (na 2 plechy):

250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
1 žloutek
100 g kokosového oleje55 g kokosového sirupu

marmeláda (použila jsem fíkovou marmeládu St. Dalfour bez cukru)


Postup: 

Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota KitchenAid těsto.

Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary.
 

IMG_4467
 

Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova.
 

IMG_4469
 

Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.
 

IMG_4493-3


Dobrou chuť!  
 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

 


 

 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít