ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ
Minulý rok jsem na Vánoce připravovala bezlepkové linecké hvězdičky z kokosové mouky. Tento rok jsem se rozhodla upéct klasické linecké cukroví, ale místo bílé mouky jsem použila špaldovou. Linecké má díky špaldové mouce a přidanému kokosovému sirupu tmavou barvu, ale nebojte se, chutná stejně dobře.
Ingredience (na 2 plechy):
250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
100 g kokosového oleje
55 g kokosového sirupu
1 žloutek
marmeláda (použila jsem fíkovou marmeládu bez cukru)
Postup:
Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota KitchenAid těsto.
Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary.
Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova.
Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.