TATARÁK Z ČERVENÉ ŘEPY
Skvělou zdravou variantou oblíbeného hovězího tataráku je ten z červené řepy. Díky bohatá na mononenasycené tuky, které hrají důležitou roli v ochraně před kardiovaskulárními chorobami a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Zároveň doplníte také mnoho vitamínu C a vlákniny.
Ingredience:
400 g vařené červené řepy
125 g čerstvého kozího sýra
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce lískových ořechů bez slupky
2 hrsti řeřichy
Marináda:
4 olivové olej
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžička medu
1 stroužek česneku drcený
1 lžíce nadrobno nasekaného tymiánu
1 lžíce nadrobno nasekané majoránky
sůl
mletý černý pepř
Postup:
Červenou řepu nastrouháme najemno nebo posekáme ve food processoru.
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu.
Přidáme červenou řepu, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Kozí sýr a zakysanou smetanu umixujeme dohladka. Podle chuti okořeníme.
Na suché pánvi opražíme lískové ořechy a poté je nahrubo nasekáme.
Tatarák urovnáme na talíř, lžící přidáme smetanu z kozího sýra a dozdobíme opečenými lískovými oříšky a řeřichou.
Jako přílohu můžeme podávat s topinkou potřenou česnekem nebo opečeným toustem.
Dobrou chuť! 🙂
Přístroje použité v receptu:
KitchenAid mixér 5KSB4026: https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-mixer-artisan-5ksb4026emh-mlecna