VÁNOČNÍ ŠTOLA - POLÁRNÍ EXPRES

 

Autor: Lenka Graden

     
 

Ingredience:

Těsto:

1200 g mouky
80 g droždí
400 ml mléka
600 g másla
1 bio citron špetka soli


Na ovocnou směs:

600 g rozinek
rum
100 g loupaných mandlí
150 g kandovaného citronu
100 g kandovaného pomeranče
100 g cukru

 

Postup:

V ohřátém mléce rozpustíme droždí a necháme alespoň 15 minut odpočívat.

Mezitím na másle velmi pomalu osmažíme kandované ovoce. Následně postupně vmícháme všechny ingredience.

Těsto opět necháme pod utěrkou alespoň hodinu odpočívat a kynout. Vytvarujeme štolu a pečeme zhruba hodinu v předehřáté troubě na 180 °C.

Ještě teplou štolu mašlovačkou pomažeme rozpuštěným máslem a silně obalíme v moučkovém cukru.

   
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít