VELIKONOČNÍ CUKROVÍ PRO KOLEDNÍKY

Jak se zdá, jaro již konečně hlásí svůj příchod, a s blížícími se velikonočními svátky jsem se také já naladila na "jarní vlnu" a připravila pár kousků velikonočního cukroví pro koledníky.
Recept mám po babičce a i když je to víceméně úplně obyčejné cukroví, pro mě má obrovskou přidanou hodnotu, protože při jeho pečení na ni vždy zavzpomínám.
Těsto si připravte den dopředu a nechejte v lednici odležet. Doporučuji do těsta použít opravdu poctivé máslo (žádné náhražky), jinak to nebude ono.

 

SONY DSC
 


Ingredience:
(množství je přibližně na dva plechy cukroví )

250 g hladké mouky
150 g povoleného másla
60 g cukru moučka

2  žloutky



Postup: 

Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku (na nejnižší rychlostní stupeň), kterou následně ještě ručně zpracujte v hladké těsto.



SONY DSC 


Zabalte do igelitového sáčku a uložte na pár hodin (nejlépe přes noc) do lednice.


SONY DSC


Druhý den nechejte těsto povolit při pokojové teplotě a vyvalujte asi 2 -3 mm tenké pláty. Pokud se těsto trhá, můžete si vyvalování ulehčit použitím potravinové fólie.


SONY DSC
 

SONY DSC
 

Vykrajujte tvary, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným motivem uvnitř.

 

SONY DSC


Pečte asi 8-10 min při teplotě 160 stupňů, dokud těsto nezačne na okrajích zlátnout.
 

SONY DSC


Po vystydnutí namažte spodní kus marmeládou.
 

SONY DSC


Vykrojený horní kus pocukrujte mletým cukrem a slepte k sobě.
 

SONY DSC

SONY DSC


Krásné prožití velikonočních svátků přeji.
 

SONY DSC

SONY DSC



Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít