VELIKONOČNÍ CUKROVÍ PRO KOLEDNÍKY

Jak se zdá, jaro již konečně hlásí svůj příchod, a s blížícími se velikonočními svátky jsem se také já naladila na "jarní vlnu" a připravila pár kousků velikonočního cukroví pro koledníky.
Recept mám po babičce a i když je to víceméně úplně obyčejné cukroví, pro mě má obrovskou přidanou hodnotu, protože při jeho pečení na ni vždy zavzpomínám.
Těsto si připravte den dopředu a nechejte v lednici odležet. Doporučuji do těsta použít opravdu poctivé máslo (žádné náhražky), jinak to nebude ono.

 

SONY DSC
 

Suroviny
(množství je přibližně na dva plechy cukroví )

  • 250 g hladké mouky
  • 2  žloutky
  • 150 g povoleného másla
  • 60 g cukru moučka
     

 

Postup:

Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku (na nejnižší rychlostní stupeň), kterou následně ještě ručně zpracujte v hladké těsto. 
Zabalte do igelitového sáčku a uložte na pár hodin (nejlépe přes noc) do lednice. Druhý den nechejte těsto povolit při pokojové teplotě a vyvalujte asi 2 -3 mm tenké pláty. Pokud se těsto trhá, můžete si vyvalování ulehčit použitím potravinové fólie. Vykrajujte tvary, vždy jeden plný a jeden s vykrojeným motivem uvnitř. Pečte asi 8-10 min při teplotě 160 stupňů, dokud těsto nezačne na okrajích zlátnout. Po vystydnutí namažte spodní kus marmeládou. Vykrojený horní kus pocukrujte mletým cukrem a slepte k sobě.

 

SONY DSC

 

Krásné prožití velikonočních svátků přeji.

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít