VESELÉ CAKESICLES

Recepty
07 listopadu 2020

Tihle veselí a usměvaví netopýrci si vysloužili 3.místo v naší Halloweenské soutěži a jako odměnu získala autorka sadu plechů na pečení.
Věříme, že i tento recept si najde své fanoušky, třeba jako osvěžení dětské párty. 

   

Autor receptu: Martina Marcinová Facebook
 

   
     


Ingrediencie na cakesicles:

Piškótový tortový korpus
snehový maslový krém
marmeláda
mrazené maliny
biela čokoláda
cukrárske farbivo
modelovacia cukrárska hmota
jedlé ozdoby
formu na cakesicles
nanukové paličky stužky

   

Na snehový maslový krém potrebujeme:

60 g bielkov
106 g cukru krupice
180 g masla
štipka soli

   


Postup:

Najprv si pripravíme maslový krém.
Maslo rozkrájajte na malé kocky a nechajte zmäknúť pri izbovej teplote.
Bielka s cukrom a štipkou soli dajte do misky, za občasného miešania zahrejte v pare. Ja to zahrievam priamo v miske robota, v ktorej potom bielka šľahám.

Akonáhle bielka dosiahnu teplotu 71°C, odstavíme z pary a šľaháme cca 7 minút na najvyššie otáčky.
Potom znížime rýchlosť a začneme postupne pridávať zmäknuté maslo.

Krém premiešame a ešte chvíľku prešľaháme na najvyššie otáčky až je pekne ľahký a nadýchaný.

 

Piškótový korpus buď upečte alebo alebo použijete kúpený. 
Kkorpus rozdrobte do misky a pridajte krém.
Rozpusťte čokoládu, môžete ju prípadně rôzne nafarbiť. Silikónovú nanukovú formu natrieme čokoládou, necháme zachladiť v chladničke.
Potom plníme rozdrobeným korpusom s krémom, pridáme marmeládu a maliny, vložíme paličku.
Na 10 minút dáme do mrazáka.
Na záver doplníme konečnou vrstvou čokolády, ktorá nám na vymrazenom korpuse okamžite stuhne.
Znova necháme vychladiť a opatrne vyberieme nanukové cakesicles.
Po vychladnutí zdobíme podľa fantázie a témy.
  

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít