Vyrobte svým blízkým jedlé dárky k Vánocům

Nevíte, co na Vánoce darujete svým blízkým? Nejlepší jsou vlastnoručně vyrobené dárky, ze kterých budou mít zaručeně radost. Využijte svých kuchařských dovedností a uvařte a upečte jim chutné jedlé dárky. V následujících řádcích i na našem blogu najdete dostatek inspirace.

Jablečné máslo v misce před mixérem KitchenAid

Darujte svým blízkým na Vánoce jedlý dárek. Výrobu zvládnete i na poslední chvíli, stačí jen originálně zabalit.​


Vyrobte drobné a chutné dárky

Že zatím nemáte nápad na dárek na Vánoce pro vaše blízké? Nevadí. Pokud vás děsí představa, že se jich budete ptát, co chtějí, pak jste na správné adrese. Většinu věcí si už obstarají sami, tak jim darujte něco od srdce. Jedlé dárky jsou snadné na výrobu a zvládnete je i na poslední chvíli.

Másla a pomazánky snadno a rychle

Popularita domácích másel stoupá a jejich chuť je nesrovnatelná s másly a pomazánkami z obchodu. Oblíbená jsou hlavně oříšková másla, ale při výrobě můžete využít i jablka a kokos. Pro milovníky čokoládové pomazánky máme i recept na veganskou domácí Nutellu bez „éček”. I když se to nezdá, příprava vám zabere jen pár minut – obzvlášť s výkonným mixérem. Na chlebu chutnají báječně a zpestří vám snídani a moučník.

Pojďme si vyrobit jedno chutné domácí kešu máslo. Kešu ořechy nechte změknout dvě hodiny ve vodě a pak je rozmixujte do jemné hmoty bez kousků. Máslo dochuťte solí. Máte hotovo! Máslo můžete rovnou podávat, nebo zabalit do sklenice.


Zázvorový likér ve sklenici
V chladných dnech vás zaručeně zahřeje a před bacily ochrání zázvorový likér s kapkou alkoholu.


Chutné likéry s kapkou alkoholu

Co by to bylo za svátky, kdyby nebyly provoněné skořicí a jemným domácím vánočním likérem s kapkou alkoholu. Připravit jej můžete už týdny dopředu, nebo i pár dní před Vánoci. Perfektně vás naladí na vánoční, pohodovou atmosféru a zahřeje v chladných dnech. S alkoholem to nemusíte přehánět, stačí ho opravdu trošku. Přidat můžete i zázvor a vytvořit tak bacilobíjec na zimní rýmečky a kašílky.

Využijte mlhavých dní a pusťte se do výroby. K ruce si vezměte mixér KitchenAid, který vám usnadní práci, zaručí kvalitní přípravu a likér našlehá do hladka. A nezapomeňte pak ochutnat. Upozorňujeme však, že chuť bude silně návyková a nezůstanete jen u jednoho panáka.


Granola
Výroba granoly jako vánočního dárku vám půjde od ruky.


Upečte granolu

Zbyly vám ze snídaně vločky, sušené ovoce a ořechy? Upečte dárek na poslední chvíli – granolu, kterou ocení i vegani. Přidat můžete kousky čokolády a kokosu a vyrobit opravdu originální dárek upečený na míru chutím obdarovaných. Příprava vám nezabere tolik času a navíc krásně provoníte kuchyň.

Stačí pomlít ovesné vločky, nasekat ořechy a vše smíchat se semínky a špetkou soli. Přidejte směs z kokosového oleje a medu a nechte směs v kuchyňském robotu míchat asi 2 minuty. Pečte v troubě asi 15 minut a v půlce pečení ji promíchejte. Po vychladnutí můžete granolu ozdobit podle chuti, třeba ovocem nebo lentilkami.

Kuchyňský robot KitchenAid s dárky
Práci při výrobě jedlých dárků vám usnadní výkonné kuchyňské spotřebiče KitchenAid. Zabalte sobě nebo svým blízkým jeden pod stromeček

A pokud máte ve svém okolí nadšenou kuchařku či kuchaře, jistě je potěší výkonný kuchyňský robot KitchenAid nebo praktické nádobí. Omrkněte naši nabídku.

 

Zdroj fotografií: Depositphotos, KitchenAid

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít