5. 12. - 8. 12. 2024. Nakupujte nezlevněné zboží s 15% slevou. KÓD: MIKULAS

DOMÁCE RAVIOLI PLNENÉ RICOTTOU A ŠPENÁTOM, NA MASLE SO ŠALVIOU

14 dubna 2019

Dnes som si pre vás pripravil ďalší z talianskych špecialít, tentoraz báječné domáce ravioli plnené špenátom.

 

ravioli

 

Ingrediencie:

Na cesto:

300 g semolinovej múky
100 g hladkej múka
100 g žĺtkov
štipka soli

Na plnku:

500 g ricotty
200 g špenátu
štipka soli


Omáčka:

maslo
 šalvia


Postup:

Cesto si vypracujeme na stroji tak, že dáme obe múky naraz, pridáme žĺtka, štipku soli. Pomaly miešame cca. 10 minút, potom vyberieme von a ešte spracujeme cesto nejakých 5 minút rukami.  
Cesto potom zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky.
 


[#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D800E 2015/01/12 15:30:03.80 Time Zone and Date: UTC, DST:OFF RAW (14-bit) Image Size: L (7360 x 4912), FX Lens: 28-70mm f/2.8D Artist: Tony Le Duc Copyright: 2014 Focal Length: 70mm Exposure Mode: Manual Metering: Spot Shutter Speed: 1/20s Aperture: f/16 Exposure Comp.: 0EV Exposure Tuning: ISO Sensitivity: ISO 100 Optimize Image: White Balance: Auto1, A1, M1 Focus Mode: AF-S AF-Area Mode: Wide Area AF Fine Tune: OFF VR: Long Exposure NR: OFF High ISO NR: ON (Normal) Color Mode: Color Space: sRGB Tone Comp.: Hue Adjustment: Saturation: Sharpening: Active D-Lighting: OFF Vignette Control: Normal Auto Distortion Control: OFF Picture Control: [SD] STANDARD Base: [SD] STANDARD Quick Adjust: - Sharpening: 5 Contrast: 0 Brightness: 0 Saturation: 0 Hue: 0 Filter Effects: Toning: Map Datum: Dust Removal: [#End of Shooting Data Section]
 

Plnku si pripravíme jednoducho tak, že dáme do mixéru všetko spolu a zhruba 2 minúty mixujeme.

Vyberieme si cesto z chladničky a spracujeme pomocou strojka na cestoviny KitchenAid.

 

kpra
 

Následne naplníme plnkou a dáme variť do vriacej vody na cca. 5-6 minút.
 

50510714_1274573462696391_489255074900475904_n

50556275_288678705176129_4957517300497383424_n
 

Omáčku si jednoducho pripravíme tak, že si dáme rozpustiť maslo na panvici, do nej dáme šalviu, zľahka opečieme. Prelejeme ňou ravioli a môžeme servírovať.

Dobrú chuť prajem :-)

 
https://www.utaliana.sk
 
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít