PITA CHLÉB



Už vás nebaví klasický chléb a rádi byste změnu a exotiku? Upečte si arabský pita chléb, který je placatý a dá se jednoduše plnit zeleninou, masem nebo pomazánkou. Výborný také jako příloha k salátům a pomazánkám.  



Ingredience
 

  • 2 hrnky hladké mouky 
  • 1 lžičku sušeného nebo
  • 10g čerstvého droždí
  • 1 lžičku cukru moučka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek vlažné vody
 



Mouku, droždí, cukr a sůl promícháme v míse. Postupně přidáváme vlažnou vodu, až vytvoříme měkké a jemné těsto, které se nebude lepit. Těsto necháme kynout asi 45 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na tři části a vytvoříme kuličky. Poté necháme ještě odpočinout.

Po cca 10 minutách každou kouli rozválíme do kulaté placky o průměru 15–20 cm, přičemž tloušťka bude cca 3–4 mm. Opět necháme ještě 10 minut odpočinout, aby placky mírně oschly.

Troubu rozpálíme na 220°C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který naskládáme placky chleba  a dáme péct. Pečeme asi 4 minuty, chleba se začne mírně nafukovat. Pak chleba opatrně otočíme a dopečeme z druhé strany ještě 1,5 minuty.

Čerstvě upečenou placku ihned po vyndání z trouby splácneme, aby se vyfoukl přebytečný vzduch. Chleba - kapsu prořízneme a naplníme, případně do teplé placky zabalíme náplň.


 

Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství FoodBodyLife. Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.  

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít