ANDĚLSKÉ DONUTY

Přinášíme vám recept, který se umístil na druhém místě naší letošní vánoční soutěže se zadáním: „Ztvárněte svůj nejoblíbenější vánoční film, nebo pohádku pomocí jídla.“ 

Autorkou je Tereza Bakajová  s  krásnou českou pohádkou "Anděl páně 2", aneb honba za jablíčkem poznání v krásném Českém Krumlově.
 

       

Ingredience:

225 g hladké mouky 
1 balíček vanilkového cukru  
120 ml mléka

7 g droždí
25 g másla
1 vejce

1 bio citron
čokoláda, maliny a kokos na dozdobení

   

Postup:

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z půlky bio citronu a vše hezky promícháme. Doprostřed směsi uděláme důlek a do něj vlijeme vlažné mléko a přidáme droždí, které v mléce jemně rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Až se na něm objeví bublinky, přidáme změklé máslo a menší vajíčko. Vše dobře promícháme vařečkou a zpracujeme do hladkého těsta, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.

Po vykynutí si podsypeme pracovní plochu, těsto na ni vyklopíme, jemně zpracujeme a rozválíme na cca 1cm tlustý plát. Z plátu vykrajujeme donuty 8cm průměr a střed cca 3,5cm. Vykrojené donuty ještě na 30 min přikryjeme utěrkou a necháme dokynout.

V tlustostěnné pánvi si rozehřejeme olej, poté stáhneme na střední plamen a vložíme do něj opatrně donuty. Z každé strany opečeme, dokud nezezlátnou. Trvá to cca 1-2 minuty z každé strany. Po usmažení skládáme na papírovou utěrku a necháme osušit a vychladnout.

Poté zdobíme dle libosti – já použila černou a bílou čokoládu, lyofilizované maliny a kokos. (recept cca na 6 ks).

   
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít