BAGEL

Domácí pečivo
23 září 2025


Suroviny  (6 kusů)
Těsto
 
  • 230 ml mléka
  • 25 g másla
  • 1 žloutek
  • 20 g čerstvého droždí
  • 30 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 420 g hladké mouky

Na vaření
 
  • voda
  • 1 lžíce cukru
Postup

Zahřej mléko a smíchejte ho s máslem, cukrem a droždím a nech vzejít kvásek. Zbylé ingredience dej do mísy, přidej kvásek  a zpracuj měkké těsto. S robotem KitchenAid to jde opravdu rychle a těsto máš zpracované do 2 minut. Nech těsto vykynout v míse na cca 60 minut.Těsto rozděl na stejných 6 dílů. Do středu udělej prstem otvor a trochu ho roztáhni, aby vznikl tvar bagelu. Polož s rozestupy na plech vyložený pečícím papírem. Přiveď vodu k varu a přidej cukr. Sniž teplotu a po 2 - 3 kusech vlož begely do vroucí vody. Vař z obou stran asi 30 sekund. Vyndej děrovanou vařečkou a polož zpět na plech. Begely poosyp sezamem a nech ještě 20 miut kynout na plechu.  Peč v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia (horní - dolní ohřev) 20 minut. Vytažené bagely ještě krátce přikryj utěrkou. 


Dobrou chuť:)

Videorecept najdete na našem Instagramu.
Recept pro vás připravil Vojta Kanta Kantathechef.
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít