BAGEL
Domácí pečivo
23 září 2025

Suroviny (6 kusů)
Těsto
- 230 ml mléka
- 25 g másla
- 1 žloutek
- 20 g čerstvého droždí
- 30 g cukru
- 1 lžička soli
- 420 g hladké mouky
Na vaření
- voda
- 1 lžíce cukru
Zahřej mléko a smíchejte ho s máslem, cukrem a droždím a nech vzejít kvásek. Zbylé ingredience dej do mísy, přidej kvásek a zpracuj měkké těsto. S robotem KitchenAid to jde opravdu rychle a těsto máš zpracované do 2 minut. Nech těsto vykynout v míse na cca 60 minut.Těsto rozděl na stejných 6 dílů. Do středu udělej prstem otvor a trochu ho roztáhni, aby vznikl tvar bagelu. Polož s rozestupy na plech vyložený pečícím papírem. Přiveď vodu k varu a přidej cukr. Sniž teplotu a po 2 - 3 kusech vlož begely do vroucí vody. Vař z obou stran asi 30 sekund. Vyndej děrovanou vařečkou a polož zpět na plech. Begely poosyp sezamem a nech ještě 20 miut kynout na plechu. Peč v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia (horní - dolní ohřev) 20 minut. Vytažené bagely ještě krátce přikryj utěrkou.

Dobrou chuť:)
Videorecept najdete na našem Instagramu.
Recept pro vás připravil Vojta Kanta Kantathechef.