Baklava
Baklava je lepkavý arabský dezert plný oříšků. Je to taková koncentrovaná sladkost, která stačí jen malý kousek, ale potěší každý mlsný jazýček.

Suroviny
- 450 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky soli
- 150 g nasekaných vlašských ořechů 100 g másla
- 100 ml vlažné vody
- špetka kypřicího prášku
- 250 ml citronového sirupu
Postup
Smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek, vejce, olej a 100 ml vlažné vody a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 10 dílů az každého vytvoříme kouli. Kouli rozválíme na placku o průměru 25 cm. Placky potřeme po obou stranách máslem a naskládáme do formy. Každou třetí placku posypeme nasekanými ořechy. Na poslední placku naznačíme ostrým nožem šikmé řezy, na které budeme po upečení dezert krájet. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25 minut dozlatova.
Ještě horké polijeme baklavu citronovým sirupem a po vychladnutí krájíme do vyznačených tvarů.
Dobrou chuť!
Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „ FoodBodyLife “ .
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, dílny vaření/tvoření