Baklava

Baklava je lepkavý arabský dezert plný oříšků. Je to taková koncentrovaná sladkost, které stačí jen malý kousek, ale potěší každý mlsný jazýček.
 

  33750332_1727275340699242_6349552394820386816_n
 
 

Ingredience:

450 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
150 g nasekaných vlašských ořechů100 g másla
100 ml vlažné vody
špetka kypřicího prášku
250 ml citronového sirupu



Postup:

Smícháme mouku, sůl, kypřicí prášek, vejce, olej a 100 ml vlažné vody a vytvoříme hladké těsto. 

Těsto rozdělíme na 10 dílů a z každého vytvoříme kouli. Kouli rozválíme na placku o průměru 25 cm.

Placky potřeme po obou stranách máslem a naskládáme do formy. Každou třetí placku posypeme nasekanými ořechy.

Na poslední placku naznačíme ostrým nožem šikmé řezy, na které budeme po upečení dezert krájet. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25 minut dozlatova.

Ještě horké polijeme baklavu citronovým sirupem a po vychladnutí krájíme do vyznačených tvarů.


Dobrou chuť! 


Recepty pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství FoodBodyLife.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít