Broskve s ricottovým krémem
Komu by se chtělo v letním horku trávit hodiny u sporáku či u trouby. Mám pro vás tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu.
- 8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví
- 2 lžíce cukru
- hrnek prosecca
- větvička rozmarýnu
Na ricottový krém:
- 400g ricotty
- 2 lžíce moučkového cukrušťáva a kůra z
- limetky
- lístky máty na ozdobu
Postup
Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit. V rendlíku přivedeme k varu prosecco s rozmarýnem, zmírníme, přidáme oloupané a rozpůlené a vypeckované broskve a 3-4 minuty omezit cukr podusit. Během té doby přeléváme vínem.Broskve vyndáme a poté nechte vychladit. Tekutinu, která zbyla v rendlíku nechat ještě chvilku povařit, malinko aby zhola.Do mističek nandáme ricottový krém, můžete z něj udělat nočky, přidáme vychladlé broskve a vše polijeme svařeným vínem a ozdobíme mátou.
Přeji dobrou chuť!
Recept pro nás připravila Inna z blogu „Zahrada a kuchyně“
https://www.gardenandkitchen.com/