Broskve s ricottovým krémem

Komu by se chtělo v letním horku trávit hodiny u sporáku či u trouby. Mám pro vás tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu.

 

Recept pro nás připravila Inna z blogu „Garden and Kitchen"
https://www.gardenandkitchen.com/

 




Ingredience:

8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví
2 lžíce cukru
hrnek proseccavětvička rozm
arýnu


Na ricottový krém:

400g ricotty
2 lžíce moučkového cukrušťáva a kůra z
limetky
lístky máty na ozdobu



Postup:

 Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit.

V rendlíku přivedeme k varu prosecco s cukrem a rozmarýnem, zmírníme plamen, přidáme oloupané a rozpůlené a vypeckované broskve a 3-4 minuty necháme podusit.

Během té doby přeléváme vínem.

Poté broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zbyla v rendlíku necháme ještě chvilku povařit, malinko aby zhoustla.

Do mističek nandáme ricottový krém, můžete z něj udělat nočky, přidáme vychladlé broskve a vše polijeme svařeným vínem a nazdobíme mátou.

Přeji dobrou chuť!

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít