BROSKVOVÝ CHEESECAKE
Moučníky a dezerty
21 srpna 2025

Suroviny
- 2 - 3 broskve
- 30 g hnědého cukru
- 460 g čerstvého sýra
- 3 vejce
- 250 g smetany
- 90 g moučkového cukru
- 25 g kukuřičného škrobu
- 2 g lístků máty
- kůra z jedné limetky
- vanilkový lusk
Broskve zasypte hnědým cukrem a pečte asi 20 minut na 200 stupňů Celsia. Po vychladnutí je společně se všemy zbylými ingrediencemi dejte do mixéru KitchenAid. Důkladně promixujte a přes sítko nalejte do ráfku o průměru 18 cm vystlaného pečícím papírem. Pečte na 220 stupňů cca 35 minut .Nechte vychladnou na lince a pak ho dejte minimálně na 6 hodin do lednice. TIP: Před pečením ho ještě můžete posypat hnědým cukrem, který zkaramelizuje na křupavou krustičku.
Dobrou chuť :)

Recept pro vás připravila Tereza Olbrichtová
Video recept najdete na našem Instagramu