BROWNIES Z ČERVENÉ ŘEPY
Jako malá jsem červenou řepu nenáviděla. U oběda jsem nad salátem z řepy dokázala sedět hodiny, dokud jsem ho s odporem nesnědla. Čím jsem ale starší, tím víc mi červená řepa chutná. Zjistila jsem totiž, že se z ní dá vytvořit spousta zajímavých a dobrých jídel, třeba jako tyhle vláčné bezlepkové brownies.
Suroviny(na formu o velikosti 20x20 cm):
- 500 g uvařené červené řepy
- 100 g pohankové mouky
- 80 g najemno namletých mandlí
- 18 ks sušených datlí
- 4 lžíce datlového sirupu
- 4 vrchovaté lžíce nepraženého kakaa
- špetka soli
Postup
Uvařenou červenou řepu oloupejte, nakrájejte ji na menší kousky a vložte do food processoru KitchenAid. Přidejte mleté mandle, mouku, datle, datlový sirup a vše rozmixujte na hladkou pastu. Do rozmixované hmoty vmíchejte kakao, přidejte špetku soli a vše pořádně promíchejte. Formu vyložte pečícím papírem, rozprostřete do ní hotové těsto a uhlaďte ho.Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte 25 minut.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“