CELOZRNNÁ BUCHTA S MÁKEM A ŠVESTKAMI

Léto se pomalu střídá s podzimem a začíná švestkové období. Já jsem toho ihned využila a upekla jsem jednoduchou buchtu. Miluji kombinaci máku, švestek, medu a skořice a proto jsem všechny tyto své oblíbené suroviny použila i v receptu. Teď už si jen uvařte teplý čaj, sedněte si do křesla a vychutnávejte příchod podzimu.
 

buchta2
 

Ingredience: 
(na plech o velikosti 25*38 cm)

300 g celozrnné pšeničné mouky
20 g droždí
2 žloutky
150 ml rostlinného mléka
1 lžička třtinového cukru
80 g kokosového oleje
špetka soli
3-4 hrnky vypeckovaných švestek
3 lžíce medu
1 hrnek máku
1 lžička skořice
mandlové lupínky



Postup:

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače.

 

IMG_6987
 

Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10-15 minut vyběhnout kvásek.

Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto.
 

IMG_6988
 

IMG_6989
 

Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout.
 

IMG_6990
 

Mezitím si nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky. Ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte.

Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs.
 

IMG_6992
 

Vše nakonec posypejte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
 

tit
 

Dobrou chuť :-)


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít