CELOZRNNÁ BUCHTA S MÁKEM A ŠVESTKAMI

Moučníky a dezerty
01 září 2016

Léto se pomalu střídá s podzimem a začíná švestkové období. Já jsem toho ihned využila a upekla jsem jednoduchou buchtu. Miluji kombinaci máku, švestek, medu a skořice a proto jsem všechny tyto své oblíbené suroviny použila i v receptu. Teď už si jen uvařte teplý čaj, sedněte si do křesla a vychutnávejte příchod podzimu.
 

buchta2
 

Suroviny
(na plech o velikosti 25*38 cm)

  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 20 g droždí
  • 2 žloutky
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 80 g kokosového oleje
  • špetka soli
  • 3-4 hrnky vypeckovaných švestek
  • 3 lžíce medu
  • 1 hrnek máku
  • 1 lžička skořice
  • mandlové lupínky


Postup

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače. 
Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10-15 minut vyběhnout kvásek. Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto. Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout.
Mezitím si nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky. Ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte.  Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs. Vše nakonec posypejte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

IMG_6992
 

Dobrou chuť :-)


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít