CHEESECAKE
Cheesecake. Dezert, kolem kterého jsem dlouho chodila obloukem, až jednou...kamarádka na oslavu přinesla koláč, který vypadal a chutnal naprosto skvěle! Vyptala jsem si proto recept a když jsem koláč podle jejího receptu upekla, moje dcera po ochutnání prohlásila, že na narozeniny nechce žádný dort, ale jedině tento cheesecake! :-)
Suroviny (forma o průměru 26 cm)Těsto
- 200 g hladké mouky
- 75 g moučkového cukru
- 75 g másla
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
Náplň
- 1 šlehačka v kelímku
- 2 tvarohy (dávám jeden tvaroh, jedno mascarpone)
- 1 zakysaná smetana
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 větší vejce2 lžíce vanilkového pudinku
Postup:
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte pomocí plochého šlehače všechny suroviny pro výrobu těsta a vytvořte drobenkové těsto, kterým následně vyložte pečící formu i s okraji. Poté si připravte suroviny pro přípravu náplně a postupně smíchejte dohromady v tomto pořadí: napřed cukr s tvarohem, poté přidat mascarpone a smetanu a až po úplném zpracování přidejte vejce. Pomocí plochého šlehače promíchejte v hladkou tvarohovou směs. Hotovou náplň pak vlijte do připravené a vyložené formy. (Mám vyzkoušeno, že náplň nesmí dosahovat až po úplný okraj korpusu, protože pak může při pečení vytéct ven). Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na teplotu 180 stupňů .To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že se uprostřed bude těsto trochu třást. Nechejte pomalu vychladnout při otevřené troubě, a nechte uležet nejlépe do druhého dne.
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.