CHEESECAKE

Moučníky a dezerty
16 dubna 2017

Cheesecake. Dezert, kolem kterého jsem dlouho chodila obloukem, až jednou...kamarádka na oslavu přinesla koláč, který vypadal a chutnal naprosto skvěle! Vyptala jsem si proto recept a když jsem koláč podle jejího receptu upekla, moje dcera po ochutnání prohlásila, že na narozeniny nechce žádný dort, ale jedině tento cheesecake! :-)
 

 
 



Suroviny (forma o průměru 26 cm)

 Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 75 g moučkového cukru
  •  75 g másla
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce 
  • 1 vanilkový cukr



 Náplň

  • 1 šlehačka v kelímku
  • 2 tvarohy (dávám jeden tvaroh, jedno mascarpone)
  • 1 zakysaná smetana
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 větší vejce2 lžíce vanilkového pudinku

 


Postup: 


V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte pomocí plochého šlehače všechny suroviny pro výrobu těsta a vytvořte drobenkové těsto, kterým následně vyložte pečící formu i s okraji.  Poté si připravte suroviny pro přípravu náplně a postupně smíchejte dohromady v tomto pořadí: napřed cukr s tvarohem, poté přidat mascarpone a smetanu a až po úplném zpracování přidejte vejce. Pomocí plochého šlehače promíchejte v hladkou tvarohovou směs. Hotovou náplň pak vlijte do připravené a vyložené formy. (Mám vyzkoušeno, že náplň nesmí dosahovat až po úplný okraj korpusu, protože pak může při pečení vytéct ven). Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na teplotu 180 stupňů .To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že se uprostřed bude těsto trochu třást. Nechejte pomalu vychladnout při otevřené troubě, a nechte uležet nejlépe do druhého dne.
 



 


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít