CHILLI CON CARNE
Hlavní jídla
30 prosince 2015
Chilli con carne je vyhlášená texaská specialita. Toto jídlo je velmi jednoduché a přitom tak dobré. Hlavní přísadou je maso (obvykle jehněčí nebo hovězí) a chilli papričky. Jako přílohu doporučuji zvolit bílý chléb nebo kukuřičnou tortillu.
Suroviny (na 2 porce):
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka červených fazolí
- 1/2 plechovky kukuřice
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 červené chilli papričky1 lžička mletého kmínu
- olej
- sůl, pepř
Postup
V nerezové pánvi KitchenAid rozehřejte olej, na kterém nechejte zpěnit cibulku. Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku uzené papriky, chilli papričku a mletý kmín. Vše nechejte restovat cca 5 minut. Přidejte hovězí maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Jakmile je maso opečené, vmíchejte rajčata, sůl a pepř. Směs nechejte probublávat cca 20 minut. Nakonec vmíchejte červené fazole a kukuřici. Před podáváním můžete do chilli vmíchat lžičku zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.