CHILLI CON CARNE

Hlavní jídla
30 prosince 2015

Chilli con carne je vyhlášená texaská specialita. Toto jídlo je velmi jednoduché a přitom tak dobré. Hlavní přísadou je maso (obvykle jehněčí nebo hovězí) a chilli papričky. Jako přílohu doporučuji zvolit bílý chléb nebo kukuřičnou tortillu.
 

IMG_0047


Suroviny (na 2 porce):

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1/2 plechovky kukuřice
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 červené chilli papričky1 lžička mletého kmínu 
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

V nerezové pánvi KitchenAid rozehřejte olej, na kterém nechejte zpěnit cibulku. 
Po chvilce přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou červenou papriku, lžičku uzené papriky, chilli papričku a mletý kmín. Vše nechejte restovat cca 5 minut. Přidejte hovězí maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Jakmile je maso opečené, vmíchejte rajčata, sůl a pepř. Směs nechejte probublávat cca 20 minut. Nakonec vmíchejte červené fazole a kukuřici. Před podáváním můžete do chilli vmíchat lžičku zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
 
IMG_0036



Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít