CINIMINIS ZMRZLINA

Moučníky a dezerty
30 května 2025


Suroviny (cca 1,5 l zmrzliny)
 
  • 375 g Ciniminis cereálií
  • 700 ml plnotučného mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání  (min. 33%)
  • 15 žloutků (z vajec velikosti M/L)
  • 200 g cukru krupice

Postup

Do velkého hrnce nasypeme ciniminis a zalijeme to mlékem. Přivedeme k varu a pak vypneme žár. Necháme louhovat 10 -15 minut. Pak mléko přecedíme přes jemné sítko a přilijeme do mléka smetanu. Přeceděné ciniminis můžeme usušit a nechat jako posypku na zmrzlinu. Směs mléka a smetany přivedeme k varu  a pak hned vypneme žár. V kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.  Pak pomalu přilejeme teplou směs k žloutkům a pořád šleháme. Vše nakonec nalejeme do hrnce a zahřejeme na 82-85 stupňů až nám směs lehce zhoustne. Do větší mísy dáme led a studenou vodu a do ní vložíme menší mísu a nalejeme tam teplou zmrzlinovou směs. Mícháme do zchládnutí a pak vložíme naší zmrzlinu do lednice na cca 2-4 hodiny. Z mrazáku si pak vyndáme zmrzlinovač KitchenAid, který se nám mrazil 16 hodin. Zapneme ho a za chodu do něj nalejeme naší vychlazenou zmrzlinu. Necháme jí míchat 20-30minut do zhoustnutí. Jestli zmrzlinu budete chtít tužší, dejte jí ještě zmrazit. 
Upřímně jsem takhle dobrou zmrzlinu nečekal. Příchuť naprosto skvělá a konzistence jak z Italské zrmrzlinárny :)

Dobrou chuť!



Recept pro vás připravil Vojta Kanta - kantathechef.
Video recept najdete na našem Instagramu. 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít