CINIMINIS ZMRZLINA
Moučníky a dezerty
30 května 2025

Suroviny (cca 1,5 l zmrzliny)
- 375 g Ciniminis cereálií
- 700 ml plnotučného mléka
- 500 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
- 15 žloutků (z vajec velikosti M/L)
- 200 g cukru krupice
Postup
Do velkého hrnce nasypeme ciniminis a zalijeme to mlékem. Přivedeme k varu a pak vypneme žár. Necháme louhovat 10 -15 minut. Pak mléko přecedíme přes jemné sítko a přilijeme do mléka smetanu. Přeceděné ciniminis můžeme usušit a nechat jako posypku na zmrzlinu. Směs mléka a smetany přivedeme k varu a pak hned vypneme žár. V kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak pomalu přilejeme teplou směs k žloutkům a pořád šleháme. Vše nakonec nalejeme do hrnce a zahřejeme na 82-85 stupňů až nám směs lehce zhoustne. Do větší mísy dáme led a studenou vodu a do ní vložíme menší mísu a nalejeme tam teplou zmrzlinovou směs. Mícháme do zchládnutí a pak vložíme naší zmrzlinu do lednice na cca 2-4 hodiny. Z mrazáku si pak vyndáme zmrzlinovač KitchenAid, který se nám mrazil 16 hodin. Zapneme ho a za chodu do něj nalejeme naší vychlazenou zmrzlinu. Necháme jí míchat 20-30minut do zhoustnutí. Jestli zmrzlinu budete chtít tužší, dejte jí ještě zmrazit.
Upřímně jsem takhle dobrou zmrzlinu nečekal. Příchuť naprosto skvělá a konzistence jak z Italské zrmrzlinárny :)
Dobrou chuť!

Recept pro vás připravil Vojta Kanta - kantathechef.
Video recept najdete na našem Instagramu.