ČOKOLÁDOVÉ FETTUCCINE S TŘEŠŇOVOU OMÁČKOU

Odmítají Vaše děti jíst tradiční těstoviny? Zkuste připravit těstoviny fettuccine netradičně, a to čokoládové. Možná změní názor a oblíbí si tuto variantu jako rodina paní Žanety.:-)

Recept pro nás připravila: Žaneta Bubnová z FB skupiny Vaříme s KitchenAid
https://www.facebook.com/zaneta.bubnova
 

51109540_2172455172813688_8869800321774256128_n


Ingredience:

Těstoviny: 

400 g polohrubé mouky
 2 celá vejce
100ml vody
50g kakaa nebo rozpuštěné zchladlé čokolády


Omáčka:

300 g čerstvých (mražených) vypeckovaných třešní
100 g cukru
1 vanilkový cukr
škrobová moučka na zahuštění

 

Postup:

Do mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte vejce, přidejte vodu, kakao nebo zchladlou čokoládu a plochým šlehačem na rychlost 2 důkladně promíchejte, aby se ingredience pěkně spojily.
Poté postupně přisypávejte mouku, dokud těsto nebude mít konzistenci plastické hmoty. 

Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který Vám těsto dohněte. 
Těsto zabalte do fólie nechejte chvíli uležet v lednici.

 

51126492_2172455409480331_1788125718618570752_na
 

Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.

Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky. Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se neslepily.

 

51060106_2172455362813669_3975579779679125504_n
 

Nakrájené těstoviny prosypejte hladkou moukou, stočte je do hnízdeček a rozložte na čistou utěrku nebo silikonovou podložku.

 

50701249_2172455306147008_2478892086292643840_n
 

Připravené těstoviny uvařte ve velkém množství mírně osolené vody.

 

51030659_2172455249480347_4143509358820458496_n
 

Během vaření těstovin si připravíme omáčku z třešní. 

Třešně povaříme společně s práškovým a vanilkovým cukrem. Poté část třešní dáme bokem do misky na pozdější ozdobení, zbylé třešně umixujeme tyčovým mixérem nebo blendrem.

Umixovanou hmotu nalejeme zpět do hrnce, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody a mícháme do zhoustnutí. 

Horkou omáčku servírujeme na uvařené těstoviny,  ozdobíme odloženou částí celých třešní, sekanými mandlemi, čerstvou mátou nebo meduňkou a poléváme rozpuštěným máslem s cukrem.

Na polití můžeme použít omáčku z jakéhokoliv sezónního ovoce či povidlovou omáčku.

 

51109540_2172455172813688_8869800321774256128_na


Přeji Vám dobrou chuť 

Žaneta🙂

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít