ČOKOLÁDOVÉ FETTUCCINE S TŘEŠŇOVOU OMÁČKOU
Odmítají Vaše děti jíst tradiční těstoviny? Zkuste připravit těstoviny fettuccine netradičně, a to čokoládové. Možná změní názor a oblíbí si tuto variantu jako rodina paní Žanety.:-)
https://www.facebook.com/zaneta.bubnova
Ingredience:Těstoviny:
400 g polohrubé mouky
2 celá vejce
100ml vody
50g kakaa nebo rozpuštěné zchladlé čokolády
Omáčka:300 g čerstvých (mražených) vypeckovaných třešní
100 g cukru
1 vanilkový cukr
škrobová moučka na zahuštění
Postup:
Do mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte vejce, přidejte vodu, kakao nebo zchladlou čokoládu a plochým šlehačem na rychlost 2 důkladně promíchejte, aby se ingredience pěkně spojily.
Poté postupně přisypávejte mouku, dokud těsto nebude mít konzistenci plastické hmoty.
Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který Vám těsto dohněte.
Těsto zabalte do fólie nechejte chvíli uležet v lednici.
Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.
Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky. Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se neslepily.
Nakrájené těstoviny prosypejte hladkou moukou, stočte je do hnízdeček a rozložte na čistou utěrku nebo silikonovou podložku.
Připravené těstoviny uvařte ve velkém množství mírně osolené vody.
Během vaření těstovin si připravíme omáčku z třešní.
Třešně povaříme společně s práškovým a vanilkovým cukrem. Poté část třešní dáme bokem do misky na pozdější ozdobení, zbylé třešně umixujeme tyčovým mixérem nebo blendrem.
Umixovanou hmotu nalejeme zpět do hrnce, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody a mícháme do zhoustnutí.
Horkou omáčku servírujeme na uvařené těstoviny, ozdobíme odloženou částí celých třešní, sekanými mandlemi, čerstvou mátou nebo meduňkou a poléváme rozpuštěným máslem s cukrem.
Na polití můžeme použít omáčku z jakéhokoliv sezónního ovoce či povidlovou omáčku.
Přeji Vám dobrou chuť
Žaneta🙂