ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY

Moučníky a dezerty
02 června 2020

Pokud hledáte ověřený recept, vyzkoušejte chutné čokoládové řezy, které potěší nejen děti, ale i každou návštěvu.
 

     
 

Suroviny

Korpus (rozměr plechu 25x38cm):

  • 3 ks čerstvých vajec
  • 125 g polohrubé mouky
  • 20 g kvalitního kakaa (ne kakao typu Granko)
  • 125 g cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 125 ml smetany ke šlehání

Krémová náplň
 

  • 500 g mascarpone (musí být v pokojové teplotě) 
  • 200 ml smetany ke šlehání2
  • 100 g moučkového cukru
  • 85 g medu
 

   
Postup

Troubu si předehřejeme na 180°C (bez použití funkce horkovzduchu). Ve větší míse smícháme vejce s cukrem.Přidáme smetanu a vyšleháme. Ve vedlejší míse si smícháme suché ingredience – mouku, kakao a prášek do pečiva. Celé to promícháme a postupně přidáme do směsi s vejci. Připravíme si plech o podobných rozměrech, kam celou zpracovanou směs vylijeme. Pár krát s plechem trochu bouchneme, aby se vzduchové bublinky v těstě dostaly ven. A dáme zhruba na 15 minut do předem přehřáté trouby. Čokoládový korpus poté necháme vychladnout a rozkrojíme v polovině a připravíme si krémovou náplň. V míse si rozšleháme mascarpone, které je při pokojové teplotě. Přidáme med a na malou rychlost přišleháme. Poté přisypeme prosátý moučkový cukr a smícháme.
Mezitím si ve vedlejší nádobě vyšleháme šlehačku ze smetany a pomocí stěrky (případně vařečky) opatrně smícháme s mascarponovou směsí.Celou krémovou náplň poté rozetřeme na polovinu čokoládového korpusu a přikryjeme druhou polovinou korpusu.Dáme minimálně na dvě hodiny do lednice ztuhnout, nejlépe však přes noc.

A je to 🙂
 

                   
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít