ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY
Pokud hledáte ověřený recept, vyzkoušejte chutné čokoládové řezy, které potěší nejen děti, ale i každou návštěvu.

Suroviny
Korpus (rozměr plechu 25x38cm):
- 3 ks čerstvých vajec
- 125 g polohrubé mouky
- 20 g kvalitního kakaa (ne kakao typu Granko)
- 125 g cukru
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 125 ml smetany ke šlehání
Krémová náplň
- 500 g mascarpone (musí být v pokojové teplotě)
- 200 ml smetany ke šlehání2
- 100 g moučkového cukru
- 85 g medu
Postup
Troubu si předehřejeme na 180°C (bez použití funkce horkovzduchu). Ve větší míse smícháme vejce s cukrem.Přidáme smetanu a vyšleháme. Ve vedlejší míse si smícháme suché ingredience – mouku, kakao a prášek do pečiva. Celé to promícháme a postupně přidáme do směsi s vejci. Připravíme si plech o podobných rozměrech, kam celou zpracovanou směs vylijeme. Pár krát s plechem trochu bouchneme, aby se vzduchové bublinky v těstě dostaly ven. A dáme zhruba na 15 minut do předem přehřáté trouby. Čokoládový korpus poté necháme vychladnout a rozkrojíme v polovině a připravíme si krémovou náplň. V míse si rozšleháme mascarpone, které je při pokojové teplotě. Přidáme med a na malou rychlost přišleháme. Poté přisypeme prosátý moučkový cukr a smícháme.
Mezitím si ve vedlejší nádobě vyšleháme šlehačku ze smetany a pomocí stěrky (případně vařečky) opatrně smícháme s mascarponovou směsí.Celou krémovou náplň poté rozetřeme na polovinu čokoládového korpusu a přikryjeme druhou polovinou korpusu.Dáme minimálně na dvě hodiny do lednice ztuhnout, nejlépe však přes noc.
A je to 🙂
