ČOKOLÁDOVÉ STRAŠIDELNÉ SUŠENKY

Moučníky a dezerty
10 listopadu 2020

Čokoládové sušenky se hodí na každou příležitost a pokud je tematicky nazdobíte, pak mohou být ozdobou každé dětské párty. Další soutěžní recept je zde. 

"Vybrala jsem si truhlu s číslem 9. Netopýr pro mě byl celkem výzvou, ale nakonec jsem ho zakomponovala do svých oblíbených čokoládových sušenek. Sušenky jsou křupavé na povrchu a měkoučké uvnitř."
 
           


Suroviny

  • 100 g 52% čokolády (používám z Lidlu)
  • 60 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g cukru třtinového
  • 1 větší vejce
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
     

Postup

Čokoládu nalámeme do misky, přidáme máslo nakrájené na kostičky a dáme do mikrovlnné trouby na 3 minuty. Mezitím vyšleháme vejce s krupicovým a třtinovým cukrem. Pokud máte kuchyňský robot, tak prostě nechejte mixovat. V mezičase si rozehřejte troubu na 175°C. Mističku s čokoládou a máslem vyndejte z mikrovlnné trouby a rozmíchejte – mělo by to jít snadno spojit, pokud to nepůjde, dejte ještě na chvíli do mikrovlnné trouby. Vejce s cukrem se stále šlehá – ve finále cca 8 – 10 minut. Mezitím si ještě připravte mouku, do které dejte kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Když máte vejce s cukrem vyšlehané do krásné pěny za pomalého šlehání vmíchejte horkou čokoládu s máslem a vše promixujte. Nakonec přidejte směs mouky, prášku do pečiva, kakaa a soli. Já jsem si výslednou směs dala do cukrářského sáčku (pokud nemáte, stačí lžička) a připravila jsem na plech takové bobíky. Na část z nich jsem dala hrubozrnnou sůl. V troubě jsem sušenky pekla zhruba 10 minut.
V tomto případě ještě dozdobíme fondánem a sušenkami Oreo, aby nám vznikli netopýři a mumie na oslavu Halloweenu.


Dobrou chuť!

Autorka receptu: Ivana Leblová Facebook

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít