Crème brûlée

Crème brûlée /čti krém brilé/ v překladu „opálený krém“  je sladký francouzský pálený krém, který by neměl chybět v žádné restauraci.
Konzistenci má jako pudink, ale je jemnější, protože je připraven ze smetany a žloutků. Podáváme ho studený do ohnivzdorných misek. 

 

Recept pro nás připravila Lucie z blogu „Lepšíkuchařka.cz“
http://lepsikucharka.cz/

 

výsledek

 

Ingredience na 4 porce:

500 ml smetana ke šlehání
60 g vanilkový cukr
1 ks vanilkový lusk
4 ks vejce
1 PL likéru (Kahlua, Amaretto, Grand Marnier)
cukry krystal na posypání




Postup: 

Smetanu si nalijeme do hrnce. Zahřejeme asi cca na 40 °C a přisypeme cukr.

Přidáme dřeň z vanilkového lusku, můžeme do smetany hodit i celý lusk. Když je cukr rozpuštěný vmícháme žloutky a likér (my jsme použili Amaretto).

 

hrnec
 

Směs nalijeme do 3/4 do zapékacích misek položíme na plech s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125°C 50 – 60 minut.
 

Po upečení necháme zchládnout v lednici nejméně 5 hodin. Před podáváním posypeme cukrem.

 

cukr
 

Přelijeme destilátem, flambujeme dokud se alkohol nevypálí a na povrchu nám nevznikne pálením karamel.

 

hořící miska
 

Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme!

 

výsledek


Přeji dobrou chuť a fantastický zážitek!

 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít