DOMÁCE RAVIOLI PLNENÉ RICOTTOU A ŠPENÁTOM, NA MASLE SO ŠALVIOU

Hlavní jídla
14 dubna 2019

Dnes som si pre vás pripravil ďalší z talianskych špecialít, tentoraz báječné domáce ravioli plnené špenátom.

 

ravioli

 

Suroviny

Na cesto:

  • 300 g semolinovej múky
  • 100 g hladkej múka
  • 100 g žĺtkov
  • štipka soli

Na plnku:

  • 500 g ricotty
  • 200 g špenátu
  • štipka soli


Omáčka:

  • maslo
  •  šalvia


Postup

Cesto si vypracujeme na stroji tak, že dáme obe múky naraz, pridáme žĺtka, štipku soli. Pomaly miešame cca. 10 minút, potom vyberieme von a ešte spracujeme cesto nejakých 5 minút rukami.  Cesto potom zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky. 
Plnku si pripravíme jednoducho tak, že dáme do mixéru všetko spolu a zhruba 2 minúty mixujeme. Vyberieme si cesto z chladničky a spracujeme pomocou strojka na cestoviny KitchenAid. Následne naplníme plnkou a dáme variť do vriacej vody na cca. 5-6 minút.
 

 

50556275_288678705176129_4957517300497383424_n
 

Omáčku si jednoducho pripravíme tak, že si dáme rozpustiť maslo na panvici, do nej dáme šalviu, zľahka opečieme. Prelejeme ňou ravioli a môžeme servírovať.

Dobrú chuť prajem :-)

 
https://www.utaliana.sk

,
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít