DOMÁCÍ ŠPALDOVÉ HOUSTIČKY

Domácí pečivo
25 října 2022

Nedokážu si představit lepší začátek nového dne, než když mě ráno z postele vytáhne vůně čerstvého domácího pečiva a paprsky jarního sluníčka...takový začátek dne je nejlepší, a vůbec už pak nezáleží na tom, jaké je venku počasí a kolik úkolů na vás v daný den čeká.
 

IMG_9119 
 


Suroviny

  • 500 g špaldové mouky (můžete však nahradit také klasickou hladkou moukou)
  • ½ kostky droždí (20g)
  • 200 ml vlažného mléka
  • 100 ml bílého jogurtu
  • plátek másla (rozpuštěného)
  • 1 lžička soli
  • 1 žloutek 
  • mák, sezam, a další jiná semínka na posypání
  • 1 žloutek s mlékem na potření


Postup: 

Suroviny pro přípravu těsta vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí hnětacího háku vypracujte v jednolité těsto, které následně nechejte alespoň hodinku kynout na teplém místě. Po vykynutí rozdělte na 12 dílů, ze kterých upleťte houstičky. Ty pak rovnoměrně rozprostřete na pečící plech KitchenAid (ponechejte dostatečné rozestupy - pečivo během kynutí ještě přibude na objemu :-) ) a nechejte kynout další 1/2 hodiny. Po vykynutí potřete žloutkem vyšlehaným s mlékem, posypejte semínky a pečte v troubě vyhřáté na teplotu 160 stupňů asi 15-20 minut. Rada: na spodek trouby během pečení položte kastrůlek s horkou vodou (pečivo bude díky odpařované vodě nadýchanější).

 

IMG_9112

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvořen

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít