DÝŇOVÉ BRAMBORÁKY

Recept na přípravu dýňových bramboráků (tzv. "dýňáků) je velmi jednoduchý, a s přípravou mi pomohl můj robot KitchenAid.

Těsto se smaží velmi dobře a bez jakéhokoliv přilepování, proto je příprava velmi rychlá a snadná. Výsledné placky jsou jemné a skutečně velmi chutné, i když samozřejmě se může najít někdo, komu budou připadat "moc dýňové". Dýňové bramboráky zkrátka budete buď milovat nebo vás nechají zcela chladnými. :-)
 

SONY DSC


Ingredience (cca 20 malých bramboráků):

500 g očištěné dýně hokaido (bez semínek, slupku však ponechte)
200 g salátových brambor
1 velká cibule
4 stroužky česneku
4 vajíčka
100 g polohrubé mouky
1 lžička kukuřičného škrobu
sůl podle chuti (cca 1 lžička)
pepř
sádlo na smažení



Postup: 

Dýni omyjte a i se slupkou nastrouhejte na kuchyňském robotu KitchenAid pomocí krouhacího nástavce ( s použitím jemného krouhacího bubnu ze sady EMVSC).
 

SONY DSC
 

Brambory oškrábejte a rovněž nastrouhejte pomocí krouhacího nástavce KitchenAid. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, a všechny ingredience kromě sádla společně promíchejte.
Nenechte směs stát a ihned ji zpracujte dál. Lžičku sádla rozehřejte v pánvi. Část těsta přeneste na pánev, lžící rozetřete na sotva centimetr vysokou vrstvu a na středně silném plameni osmahněte po obou stranách dozlatova, celkem asi 3-4 minuty.
Vyjměte a nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk


.
SONY DSC


"Dýňáky" můžete podávat nejen samotné, ale také jako přílohu k dušenému masu.
Původní recept je z webu Kuchařka pro dceru Jany Florentýny Zatloukalové.

Dobrou chuť :-)



Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.
Další recepty autorky s použitím kuchyňských přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/archiv/author/martinamazalova


 

 

 

 



Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít