DÝŇOVÉ MÁSLO

Podzim je od nepaměti spojován s "dýňovou sezónou"...tuto zeleninu prý lidé buď milují nebo ji nenávidí 
Já jsem asi výjimka...dostávám se pomalu z fáze "dýni už nikdy víc" do fáze, kdy k ní hledám cestu a začínám ji mít ráda.

 

SONY DSC


Pomohl mi v tom článek  Florentýny, protože její recepty z dýně vypadají tak "jedle", že jsem si jich pár naplánovala vyzkoušet...
A začala jsem asi tím nejjednodušším, dýňovým máslem...dá se jíst jen tak,  jako dezert, posypaný semínky, nebo namazat na pečivo k svačině.

 

SONY DSC
 


Ingredience:

máslová dýně
1 lžíce olivového oleje
sůl
8 lžic másla



Postup:

Recept je vlastně úplně jednoduchý :-)

Máslovou dýni rozpulte, vydlabejte semínka lžičkou, ostrým nožem nakrájejte křížem krážem po povrchu dužiny, vložte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a posolte.

 

SONY DSC


.Takto připravenou dýni pečte při teplotě 200 stupňů asi 40 minut, poté snižte teplotu na 170 stupňů a ještě 25-30 minut dopékejte.

 

SONY DSC


Jakmile je dýně měkká, vydlabejte upečenou dužinu lžící a vložte ji do vysoké mixovací nádoby KitchenAid (součástí balení tyčového mixéru) a důkladně rozmixujte.

 

SONY DSC


K rozmixovanému krému přidejte 8 lžic másla a celé společně ještě jednou rozmixujte dohladka.


 

SONY DSC
 


Uchovávejte v chladničce, pár dní vám tam určitě vydrží... :-)

 

SONY DSC
 


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít