FOCACCIA S BAZALKOU, ČESNEKEM A ŠPEKEM

Focaccia je italský pečený chlebové pečivo podobné pizze. Ochucuje se olivovým olejem, solí, někdy bylinkami a cibulí, sýrem či masem. Používá se jako příloha k mnoha jídlům, základ na pizzu nebo jako sendvičový chléb.
 

 IMG_8649


Ingredience: 

500 g hladké mouky (špaldová mouka)

400 ml vlažné vody1 lžička soli
1 lžička cukru (na kvásek)
20 g (1/2 kostky) droždínasekaný
česnek
sušená bazalka

sušená šunka/špek
olivový olej

 


Postup:
 

Připravte si kvásek (droždí s cca 10 g hladké mouky, 1 lžičkou cukru a částí vlažné vody – smíchat do řídkého těstíčka)  a nechejte vzejít na teplém místě (asi 10 minut). 
 

IMG_8645
 

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vložte všechny suroviny na těsto včetně bazalky (můžete použít i sušenou) a česneku, přilijte vzešlý kvásek a nechejte kuchyňský robot zpracovat v krásné hladké těsto.
 

IMG_8653
 

Nechejte kynout min. 1 hod. Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly - bochánky. Z bochánků vytvořte dvě silnější placky.
 

IMG_8648
 

Ty pak posypejte na hrubo nasekanou šunkou/špekem a jemně zamáčkněte, potřete olivovým olejem a udělejte do těsta důlky (prstem, kloubem, vařečkou). Takto připravené focaccie pak přesuňte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 230 stupňů po dobu asi 15 min. Po upečení vyjměte z trouby, přemístěte na mřížku a nechejte vychladnout.


IMG_8650

IMG_8649



Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít