GALETTKA S KRVAVÝMI POMARANČAMI

Moučníky a dezerty
02 listopadu 2018

Krásne pomaranče, ešte krajšie krvavé. Zabalené do cesta a dochutené bylinkou, citrónovým thymiánom. Jemne posypané cukrom, voňavé a farebné.

 Treba si ju upiecť, treba ju vidieť aj cítiť.  

 

a-galetka-upeč.-745x1024


Suroviny

  • 180g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžice hnedého práškového cukru
  • 1 lyžica natrhaných lístkov thymiánu
  • 125g studeného rastlinného tuku
  • 2 až 3 lyžice studenej vody


Náplň

  • 4 krvavé pomaranče
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice hnedého cukru + na posypanie cesta
  • pár lístkov thymiánu na posypanie náplne



Postup

Zmiešame suché ingrediencie na cesto – múku, soľ, cukor a thymián. Pridáme na kocky nakrájaný studený tuk a vodu. Vypracujeme cesto (ja ho spracúvam vo foodprocesore), ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na pol hodiny. Rúru si predhrejeme na 200°C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Na náplň očistíme pomaranče. Dva nakrájame na plátky a dáme stranou, dva na mesiačiky. Krájame nad misou do ktorej zachytíme šťavu. K nej primiešame pomaranče a ostatné suroviny na nápň. Vychladené cesto vyvaľkáme na okrúhly plát. Do stredu dáme náplň. Okraje zahneme cez náplň, tak aby sme ju celú nezakryli. Okraje cesta potrieme rastlinným mliekom a posypeme cukrom.Pečieme cca 45min.

 

a-galetka-po-upečení-768x510
 

Prajem dobrú chuť
S láskou Tina 🙂

 
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít