GALETTKA S KRVAVÝMI POMARANČAMI

Krásne pomaranče, ešte krajšie krvavé. Zabalené do cesta a dochutené bylinkou, citrónovým thymiánom. Jemne posypané cukrom, voňavé a farebné.

 Treba si ju upiecť, treba ju vidieť aj cítiť.  

 

a-galetka-upeč.-745x1024


Ingrediencie:

180g hladkej múky
1/2 lyžičky soli
2 lyžice hnedého práškového cukru
1 lyžica natrhaných lístkov thymiánu
125g studeného rastlinného tuku
2 až 3 lyžice studenej vody


Náplň:

4 krvavé pomaranče
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice hnedého cukru + na posypanie cesta
pár lístkov thymiánu na posypanie náplne



Postup:

Zmiešame suché ingrediencie na cesto – múku, soľ, cukor a thymián.

Pridáme na kocky nakrájaný studený tuk a vodu. Vypracujeme cesto (ja ho spracúvam vo foodprocesore), ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na pol hodiny.

Rúru si predhrejeme na 200°C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Na náplň očistíme pomaranče. Dva nakrájame na plátky a dáme stranou, dva na mesiačiky.

 

a-galetka-pomaranč-768x475
 

Krájame nad misou do ktorej zachytíme šťavu. K nej primiešame pomaranče a ostatné suroviny na nápň.

Vychladené cesto vyvaľkáme na okrúhly plát. Do stredu dáme náplň. Okraje zahneme cez náplň, tak aby sme ju celú nezakryli.

 

a-galetka-po-upečení-768x510
 

Okraje cesta potrieme rastlinným mliekom a posypeme cukrom.

Pečieme cca 45min.
 

Prajem dobrú chuť
S láskou Tina 🙂

 

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/



 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít