GAZPACHO

Recept na tuto skvělou studenou polévku Gazpacho mi dala moje skvělá kamarádka, která nějakou dobu pobývala ve Španělsku, a využívá tedy místních osvědčených postupů a ingrediencí.

A co by to bylo za vaření, kdybych nezapřáhla některý ze svých "KitchenAidů", že? :-))

Tentokrát to byla výzva pro tyčový mixér.
 

       



Ingredience:

500 g rajčat 
2 menší papriky
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
1 šalotka nebo menší cibule
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce červeného vinného octa z Modeny
sůl
mletý pepř



Postup:

Rajčata nařízněte do kříže, spařte a oloupejte. Zbylou zeleninu nakrájejte na kousky a rozmixujte dohladka bez přidání tekutiny.

 

SONY DSC

SONY DSC


Ochuťte a znovu mixujte. Pokud nemáte příliš chuťově výrazné rajčata, můžete přidat trochu passaty.
 

SONY DSC
 

Dejte do lednice pořádně vychladit...

Opečte  krutonky, na talíř nakrájejte malinké kousky okurky a rajčátka, zalijete polévkou a podávejte.
 

SONY DSC
 

 Když jsem Gazpacho podle tohoto receptu jedla poprvé, živě jsem si představovala španělskou siestu...slunce...a léto :-)
 

SONY DSC

Dobrou chuť :-) 
 

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít