GRATINOVANÉ BRAMBORY S ROKFÓREM
Rychlý oběd či večeře s plátkovačem KitchenAid jde snadno. Během chvilky nakrájí plátky z ovoce a zeleniny, ze kterých pak můžete tvořit zeleninové závitky, cuketové lasagne, bramborové lupínky nebo jablečné růžičky do koláčů.
Ingredience:
- 800 g velkých brambor
- 150 g sýru rokfór
- 20 g másla
- 1 stroužek česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Oloupejte brambory a pomocí plátkovače zeleniny je naplátkujte, použijte rychlost robotu 2.

Zapékací mísu vymažte máslem, potřete ji stroužkem česneku a poté do ní dejte brambory. Troubu předehřejte na 180°C. Do kastrolu nalijte smetanu a zahřejte. Přidejte rozdrobený rokfór a zamíchejte. Jemně dochuťte solí a pepřem a poté směs nalijte na brambory. Pečte 35 minut a podávejte teplé.
NÁŠ TIP: Rokfór můžete nahradit sýrem Comté nebo Camembert. Použít můžete také třeba žampiony, nasekaný pórek nebo nahradit polovinu brambor dýní.