GRATINOVANÉ BRAMBORY S ROKFÓREM
Rychlý oběd či večeře s plátkovačem KitchenAid jde snadno. Během chvilky nakrájí plátky z ovoce a zeleniny, ze kterých pak můžete tvořit zeleninové závitky, cuketové lasagne, bramborové lupínky nebo jablečné růžičky do koláčů. My jsme vám dnes připravili recept na chutné vegetariánské jídlo z brambor právě za pomoci tohoto "domácího sluhy". :-)

Ingredience:
800 g velkých brambor
150 g sýru rokfór
20 g másla
1 stroužek česneku
200 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
Postup:
Oloupejte brambory a pomocí plátkovače zeleniny je nakrájejte na tlustší hranolky, použijte rychlost 2.

Zapékací mísu vymažte máslem, potřete ji stroužkem česneku a poté do ní dejte brambory.
Troubu předehřejte na 180°C.
Do kastrolu nalijte smetanu a zahřejte. Přidejte rozdrobený rokfór a zamíchejte. Jemně dochuťte solí a pepřem a poté směs nalijte na brambory.
Pečte 35 minut a podávejte teplé.
TIP: Rokfór můžete nahradit sýrem Comté nebo Camembert. Můžete přidat bílé žampiony nebo nasekaný pórek, či dokonce nahradit polovinu brambor dýní.
Dobrou chuť!