GRILOVANÝ LOSOS S MANGOVOU SALSOU
Přílohy a saláty
03 července 2025

Suroviny
- 2 filety z lososa
- 45 ml olivového oleje
- 140 g špenátových listů
- 1 stroužek česneku
Mango salsa
- 1 mango nakrájené na kostičky
- 3 - 4 ředkvičky nakrájené na jemné plátky
- 1 mleté jalapeňo
- 40 g červené cibule nakrájené na kostičky
- 30 ml limetkové šťávy
- 20 g nasekaného koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
Lososa osolte a opepřete z obou strana dejte na rozpálený olej na grilovací pánev. Opékejte z obou stran cca 4-5 minut dokud nebude mít každá strana pěkné stopy po grilování.
Na druhé pánvy rozehřejte zbývající olivový olej na střeedním plameni a opečte nasekaný čenek. Přidejte špenát a duste dokud nezměkne. Osolte a opepřete podle chuti.
V míse smíchejte všechny suroviny na mangovou slasu spolu s nakrájenými ředkvičkami. Pro stejnoměrné plátky ředkvičky použijte krouhací nádstavec k robotu Kitchenaid. Na talíř naservírujte dušený špenát, na něj grilovaného lososa a nahoru mangovou salsu. Ozdobte koriandrem a můžete podávat.
Dobrou chuť :)