HOVĚZÍ RAGÚ NA VÍNĚ S PASTA FRESCA
Vyzkoušejte oblíbenou a chutnou úpravu hovězího masa od italského restauratéra Andrea Eny.
Jako přílohu si připravte domácí těstoviny tradiční italské receptury.
SurovinyRagú pro 5 osob:
- 0,5 kg hovězího masa
- 50 g mrkve
- 50 g cibule
- 50 g celeru
- 1 dcl bílého vína
- 0,5 l hovězího vývaru
- sůl
- svazek bylinek - rozmarýn, bobkový list, šalvěj
Pasta fresca 5 porcí:
- 0,5 kg hladké mouky
- 5 vajec
- špetka solikapka olivové
- ho oleje
Postup:
Hovězí ragú:
Vychlazené hovězí maso zbavíme přebytečných šlach, nakrájíme na kostky a umeleme pomocí masomlýnku KitchenAid. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou zeleninu a podusíme. Do podušené zeleniny přidáme pomleté maso, ochutíme solí a následně zalijeme bílým vínem. Jakmile se víno odpaří, přidáme předem připravený vývar, svazek voňavých bylinek a dusíme doměkka.
Pasta fresca:
Do mísy kuchyňského robota KitchenAid rozklepněte vejce, přidejte sůl, olej a pomocí plochého šlehače míchejte, přičemž postupně přisypávejte mouku. Jakmile začne mít těsto tuhou konzistenci, zaměňte za hnětací hák, který těsto dohněte. Těsto zabalte do fólie a nechejte 30 minut uležet v lednici. Na robot nasaďte vyvalovačku těsta, nastavte tloušťku 2 a při rychlosti 2 do něj postupně vkládejte těsto a to několikrát za sebou, aby pěkně zvláčnělo.Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přeložte. S dalším vyvalováním pak tloušťku zmenšujte až do požadované tloušťky. Nezapomeňte stále posypávat moukou, aby se těstoviny neslepily.Z vyváleného plátu tvoříme široké nudle pomocí nástavce na nudle.Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody. Podáváme s připraveným hovězím ragú a nastrouhaným parmazánem.
Buon appetito!
Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“
https://www.utaliana.sk/