HOVĚZÍ STEAK S CELEROVÝM PYRÉ A OMÁČKOU Z PETRŽELKY

Hlavní jídla
22 října 2020
Když se řekne steak, představíme si pořádný kus hovězího masa. Ovšem věc druhá je jeho příprava, zde už mnoho lidí mívá zábrany v obavě z toho, aby bylo maso správně připravené. Při dodržení správného postupu a dobře vybraného masa se to dá zvládnout.
 
   


Suroviny

  • 250g hovězí vysoké roštěné
  • 1 menší bulva celeru
  • 1 sklenice mléka
  • 1 větší trs listové petrželky
  • tymián
  • česnek
  • sušené oregáno
  • bílý vinný ocet
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • černý pepř   

Postup

Celer nakrájíme na kostky a uvaříme v mléce ve varném robotu. Celer by neměl být zcela ponořený, aby výsledné pyré nebylo příliš husté. Jakmile je měkký, v robotu ho rovnou rozmixujeme na hladké pyré a dochutíme solí a olivovým olejem. Do mixéru Power Plus si připravíme stroužek česneku, petrželku a zalijeme olivovým olejem. Rozmixujeme na zelenou omáčku. Můžeme přidat i jiné další měkké bylinky. Steak opékáme na rozpálené pánvi na olivovém oleji přibližně 2 minuty z každé strany, přidáme tymián a česnek a dopečeme v troubě na 200°C asi 4–5 minut podle tloušťky masa. Výsledná teplota by měla být kolem 55 stupňů na medium rare - okraje jsou propečenější a zbarvené dohněda, uvnitř je však maso stále červené. Na talíř naservírujeme pyré, na něj nakrájený a odpočatý steak, osolíme, opepříme, přelijeme maso omáčkou a dozdobíme pár lístky salátu.
 

   
 

Přeji dobrou chuť!


Recept pro vás vytvořil Marek Pavala, šefkuchař, fotograf, vítěz 3. místa v soutěži Masterchef  2012 a tvůrce  kočovné školy vaření Camp Fuego.
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít