HRÁŠKOVÝ KRÉM S MÁTOU

Polévky Polévky
01 října 2019

Lahodná krémová polévka provoněná mátou - rychlý, jednoduchý a zdravý recept na každý den. Tahle polévka si vás získá jemnou chutí a příjemně zasytí. A pokud jste vegetariáni, pak vynechte slaninu a na polévce si můžete pochutnat také. :-)
 

hrášková pol


Suroviny:
 

  • 500 g hrachu (čerstvý nebo mražený) 150 g uzené slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1 l vody
  • 1 kostka kuřecího bujónu
  • 100 ml smetany 
  • hrst čerstvé máty
  • 1 bouquet garni  (svazek bylinek)*
  • pepř
  • olivový olej



Postup

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a zlehka opečte na troše olivového oleje, pouze aby cibulka „zesklovatěla“.
Přidejte bujón, 1 l vody a bouquet garni  */je svazek bylinek převázaný provázkem (můžete použít např. i sítko na čaj), který se používá při přípravě polévek, vývarů a dušených pokrmů.
Bouquet garni se vaří společně s ostatními přísadami, čímž jídlu dodá bylinkovou chuť a vůni.
Před podáváním pokrmu je však potřeba ho odstranit. Většinou obsahuje petržel, tymián a bobkový list, nebo také můžeme přidat čerstvou bazalku či rozmarýn. Přidejte hrášek, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat asi tři minuty. Pokud nemáte čerstvý hrách, vařte dokud nezměkne.
Do polévky vhoďte mátu a promixujte tyčovým mixérem, či rozmixujte ve stolním mixéru (blenderu). Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

hráškový krém

Přidejte hrášek, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat asi tři minuty. Pokud nemáte čerstvý hrách, vařte dokud nezměkne.
Do polévky vhoďte mátu a promixujte tyčovým mixérem, či rozmixujte ve stolním mixéru (blenderu). Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

 

 


 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít