STUDENÁ OKURKOVO-JOGURTOVÁ POLÉVKA

Nastala okurková sezóna a jak víme, v letní dni je zapotřebí spousta tekutin a osvěžení.  K chuti by mohla přijít právě studená okurková polévka.

 

okurková polévka



Ingredience (na 4 porce):

2 okurky salátové
1 stroužek česneku
1 velký bílý jogurt
sůl, pepř
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru

Na ozdobu:
sušená rajčata nebo čerstvá rajčata

 

Postup:

Okurky oloupejte a  nastrouhejte na jemném struhadle (kdo má raději vláčnější verzi polévky, tak si může okurku rozmixovat).
Česnek prolisujte (nebo utřete), přidejte sůl a vmíchejte jej společně s jogurtem do okurek.
Dochuťte koprem, pepřem a dejte do lednice vychladit.

Podávejte s plátkem žitného chleba. 

Dobrou chuť!
 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít