STUDENÁ OKURKOVO-JOGURTOVÁ POLÉVKA

Polévky Polévky
20 června 2019

Nastala okurková sezóna a jak víme, v letní dni je zapotřebí spousta tekutin a osvěžení.  K chuti by mohla přijít právě studená okurková polévka.

 

okurková polévka



Suroviny (na 4 porce):

  • 2 okurky salátové
  • 1 stroužek česneku
  • 1 velký bílý jogurt
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru


Na ozdobu:

  • sušená rajčata nebo čerstvá rajčata
 

Postup

Okurky oloupejte a  nastrouhejte na jemném struhadle (kdo má raději vláčnější verzi polévky, tak si může okurku rozmixovat).Česnek prolisujte (nebo utřete), přidejte sůl a vmíchejte jej společně s jogurtem do okurek.Dochuťte koprem, pepřem a dejte do lednice vychladit.Podávejte s plátkem žitného chleba. 

Dobrou chuť!
 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap.
Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít