Polévka z medvědího česneku

Každý rok touto dobou začíná zelené šílenství... 

Mám oproti ostatním tak trochu výhodu, protože velkou pláň tohoto pokladu mají moji rodiče skoro za domem. Takže chápete, že tomu prostě nejde odolat. A hlavně mi tahle rostlina a pokrmy z ní rok od roku chutnají víc a víc. Takže pokud chcete něco z medvědího česneku vyzkoušet, neváhejte, teď je ta pravá chvíle a rostlinka má největší sílu... 

 Dnes jsem se rozhodla vyzkoušet polévku. 

Je velmi jednoduchá a dá se udělat varianta jemnější se smetanou nebo lehčí bez smetany.

  


Ingredience:

(pro 3 osoby)

1 střední cibuli, nakrájenou nadrobno
3 brambory nakrájené na menší kousky
1 l zeleninového vývaru
1.5 dl bílého vína
medvědí česnek dle chuti (použila jsem přibližně kytičku, kterou jsem udržela v ruce) 
smetanu 100 ml
sůl
pepř
máslo


Postup: 

Na lžíci másla zpěníme cibuli a necháme restovat  dozlatova.

Přidáme nakrájené brambory, ještě chvíli restujeme a po chvilce zalijeme bílým vínem. Necháme pár minut odpařit a "vyvonět" a postupně přiléváme vývar.

Necháme vařit do změknutí brambor, přidáme medvědí česnek, nakrájený na kousky a chvilku povaříme.
 



Můžeme a nemusíme přidat smetanu, dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme v mixéru, nebo ponorným mixerem.
Můžeme podávat se ztraceným vejcem, nebo třeba krutony z pečiva a na ozdobu přidáme pár čerstvých lístků medvědího česneku.

 Dobrou chuť!

 

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“. http://www.kuchyneobycejnezeny.cz/

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít