ITALSKÁ FOCACCIA Z KVÁSKU

Focaccia je typický italský slaný chléb, který se používá jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu. Je skvělý tím, že si náplň vyladíte podle dostupnosti surovin či ročního období.  Díky domácímu kvásku lievito madre je vláčný a nadýchaný. Použít však můžete i klasické kvasnice.

   Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“
  https://www.utaliana.sk/

 
     



Ingredience:

600 g hladké mouky
400 ml vody
50 ml olivový olej extra panenský
200 g lievito madre - domácí kvásek nebo
5 g čerstvého droždí

10 g jemné soli
10 g medu rozmarín, nebo jiné bylinky
cherry rajčata
5 g hrubé soli

   


Postup:

 

V míse smícháme vodu, olej, med a jemnou sůl a vše mícháme asi 1 minutu.   Pak postupně začneme přidávat mouku a až na závěr kvásek. Těsto pak hněteme ještě asi 15 minut, dokud nezačne tvořit kompaktnější hmotu, která se začne oddělovat od stěn mísy. Vymíchané těsto posypeme bylinkami a trochou hrubé soli, pokapeme olivovým olejem a zabalíme do fólie. Necháme při pokojové teplotě kynout cca 4 hodiny.

Po vykynutí těsto vyklopíme a rozválíme do vymazaného plechu o velikosti cca 45 x 35 cm. Opět posypeme hrubou solí, bylinkami a olejem. Přikryjeme fólií  a necháme opět 1 hodinu kynout. Pečeme v troubě 25 minut na 200°C.
 

     

Postupové video ZDE

Buon appetito!

 

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít