ITALSKÁ FOCACCIA Z KVÁSKU

Domácí pečivo
06 května 2020

Focaccia je typický italský slaný chléb, který se používá jako předkrm nebo příloha k hlavnímu jídlu. Je skvělý tím, že si náplň vyladíte podle dostupnosti surovin či ročního období.  Díky domácímu kvásku lievito madre je vláčný a nadýchaný. Použít však můžete i klasické kvasnice.



 
     



Suroviny

  • 600 g hladké mouky
  • 400 ml vody
  • 50 ml olivový olej extra panenský
  • kvásek nebo200 g lievito madre - domácí 
  • 5 g čerstvého droždí
  • 10 g jemné soli
  • rozmarín, nebo jiné bylinky 10 g medu
  • cherry rajčata
  • 5 g hrubé soli
   
Postup
 

V míse smícháme vodu, olej, med a jemnou sůl a vše mícháme asi 1 minutu.   Pak postupně začneme přidávat mouku a až na závěr kvásek. Těsto pak hněteme ještě asi 15 minut, dokud nezačne tvořit kompaktnější hmotu, která se začne oddělovat od stěn mísy. Vymíchané těsto posypeme bylinkami a trochou hrubé soli, pokapeme olivovým olejem a zabalíme do fólie. Necháme při pokojové teplotě kynout cca 4 hodiny. Po vykynutí těsto vyklopíme a rozválíme do vymazaného plechu o velikosti cca 45 x 35 cm. Opět posypeme hrubou solí, bylinkami a olejem. Přikryjeme fólií  a necháme opět 1 hodinu kynout. Pečeme v troubě 25 minut na 200°C.
 

     

Postupové video ZDE

Buon appetito!

 Recept pro nás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít