Italské máslové sušenky
Sušenky s chutí a vůní Itálie se skvěle hodí nejen při posezení s přáteli u šálku dobré kávy či čaje, ale třeba i v zimě u krbu a horkého nápoje někde na horách.
Igredience:250 g másla
1 prášek do pečiva
120 g mletého cukru
300 g hladké mouky
1 vejce
Postup:
Všechny sypké suroviny prosejeme sítkem do mísy kuchyňského robota.
Na prosetí můžeme použít prosévačku mouky KitchenAid, která mouku provzdušní a výsledné sušenky budou ještě nadýchanější.
Přidáme vajíčka, máslo a necháme robot, aby nám vypracoval těsto.
To pak necháme odpočnout v ledničce alespoň 30 minut.
Pomocí tvořítka vytváříme sušenky.
Sušenky pečeme 10 - 15 minut při teplotě 180 °C.
TIP: Do těsta můžete přidat skořici, vanilku, citronovou kůru či kakao a sušenky budou vždy jiné.