JABLEČNÝ CRUMBLE S MANDLOVO-OVESNOU DROBENKOU

Crumble je u nás velmi oblíbený moučník a jelikož se letošní úroda jablíček skutečně povedla, je jasné, že padla volba na tuto vonící a vlažnou dobrůtku. 

"Crumble" není typická buchta, protože nemá těstový základ. Je to ovoce zasypané drobenkou (vytvořenou dle svého). Je to tedy sladká, aromatická a přesto lehká dobrota.
 

IMG_9413

 

Ingredience: 

300 g oloupaných jablek a nakrájených na kostky 
1 lžíce cukru (u hodně sladkých jablíček není vůbec potřeba)
mletá skořice dle chuti - já dávám hodně :-)

 

Na drobenku: 

150 g jemně mletých vloček 
100 g na hrubo mletých mandlí (výborné jsou i pekanové ořechy) 50 g cukru (můžete přidat dle svého) 
150 g másla (pokojové teploty) 

 

 

 Postup: 
 

V sekáčku KitchenAid si nasekejte oříšky a ovesné vločky na hrubo.
 

IMG_9396
 

Poté je společně s ostatními přísadami na drobenku vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a pomocí plochého šlehače vytvořte drobenku.

Drobenku nejraději připravuji právě v robotu – žádné žmoulání v ruce. Klidně si jí udělám i více a pak si jí dám do ledničky, či mrazáku.
 

IMG_9397
 

 Do zapékací mísy vložte omytá a nakrájená jablka, jemně pocukrujte, posypejte skořicí a připravenou drobenkou.
 

IMG_9398
 

Vložte do trouby vyhřáté na 160 stupňů a pečte asi 30 min. (max. 35 min.).
 

IMG_9401
 

Pečlivě hlídejte! Povrch by měl být zlatavý, ale mnohdy stačí okamžik nepozornosti a ze zlatavého může být „přičmoudlý“  
 

IMG_94131
 

Doporučuji konzumovat vlažný se lžící jogurtu (kysané smetany) 

Dobrou chuť :-)



Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření.


 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít