JABLKOVO HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Jablká a hrušky by sa podľa všetkého miešať nemali. Aspoň sa  tak hovorí. Ale do tohto koláča to vôbec nevadí.
Kľudne môžete  použiť klasicky, len jablká alebo len hrušky.

 

a-koláč-tanier-s-misou-300x182


Ingrediencie:

Na cesto:

200g masla
300g hladkej múky
200g práškového cukru
1 vajíčko
1 vanilkový cukor (Dr. Oetker)
+ 1 vajíčko na potretie a cca 1 lyžica hnedého cukru na posypanie


Na náplň:

jablká a hrušky
3 lyžice citrónovej šťavy
4 lyžice hnedého cukru



Postup:

V mise si zmiešajte ingrediencie na cesto, vymiešané dajte na hodinku do chladničky odpočinúť. Trúbu si predhrejte na 180°C.

Misu na pečenie vymažte maslom a vysypte múkou. Očistené a nakrájané jablká a hrušky zmiešajte s citrónovou šťavou a cukrom. Dajte na bok.

Vyvaľkajte cesto a vyložte ním spodok misy na pečenie koláča. Zo zvyšku cesta si vyrobte ozdoby.

 

a-koláč-detail-cesta-300x199
 

Spodok cestoa poprepichujte vydličkou, vysypte ovocie a na vrch ukladajte ozdoby z cesta.

Povrch potrite vyšľahaným vajíčkom, posypte hnedým cukrom. Pečte cca 1 hodinu.

 

a-koláč-ovocie-už-v-mise-300x199

Podávať môžete s kopcom šlahačky. 

Želám dobrú chuť!

S láskou Tina 🙂

 

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/


 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít