KAKAOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI
Jak jinak začít jahodovou sezónu než nějakým chutným moučníkem. Často dělám bublaninu nebo koláč v kombinaci s rebarborou.
Pro tentokrát jsem si však usmyslel, že si na víkend uděláme tuto roládu s jahodami.
Netřeba žádné neznámé suroviny, také příprava není zas tak složitá, jak se na první pohled zdá, tak šup na to!
Ingredience:
Korpus:
6 ks vejce
3 lžíce rostlinný olej
6 lžíce polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečiva
3 lžíce kakao
6 lžíce cukr
Krém:
250 g mascarpone
150 g tučný tvaroh
1 sáček vanilkový cukr
kůra z ½ bio citronu
pár kostek čokolády na vaření
vaničku čerstvých jahod
moučkový cukr na poprášení
Postup:
Z bílků ušleháme v míse robotu tuhý sníh a přendáme do větší mísy.
Ve stejné nádobě ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme olej a kakao. Stěrkou zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a vyšlehané bílky.
Těsto rozetřeme na pekáč o rozměrech cca 35×45 cm s pečicím papírem a pečeme na 180°C asi 12 minut.
Ihned po vyjmutí z trouby korpus převrátíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sejmeme papír a delší stranou
zamotáme, necháme vychladnout.
V robotu ušleháme krém, kterým potřeme korpus (1 cm od krajů necháme bez krému), poklademe plátky jahod, nastrouháme čokoládu a zabalíme roládu do pečicího papíru.
Necháme v lednici ½ hodiny vychladnout.
Posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.
Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku