KAKAOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI

Recepty Dezerty a moučníky
09 května 2023

Jak jinak začít jahodovou sezónu než nějakým chutným moučníkem. Často dělám bublaninu nebo koláč v kombinaci s rebarborou.
Pro tentokrát jsem si však usmyslel, že si na víkend uděláme tuto roládu s jahodami.
Netřeba žádné neznámé suroviny, také příprava není zas tak složitá, jak se na první pohled zdá, tak šup na to!



 

Ingredience:

Korpus:
6 ks vejce
3 lžíce rostlinný olej
6 lžíce polohrubá mouka
1 lžička prášek do pečiva
3 lžíce kakao
6 lžíce cukr

Krém:
250 g mascarpone
150 g tučný tvaroh
1 sáček vanilkový cukr
kůra z ½ bio citronu

pár kostek čokolády na vaření
vaničku čerstvých jahod
moučkový cukr na poprášení



Postup:

Z bílků ušleháme v míse robotu tuhý sníh a přendáme do větší mísy.





Ve stejné nádobě ušleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme olej a kakao. Stěrkou zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a vyšlehané bílky.





Těsto rozetřeme na pekáč o rozměrech cca 35×45 cm s pečicím papírem a pečeme na 180°C asi 12 minut.





Ihned po vyjmutí z trouby korpus převrátíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sejmeme papír a delší stranou
zamotáme, necháme vychladnout.

V robotu ušleháme krém, kterým potřeme korpus (1 cm od krajů necháme bez krému), poklademe plátky jahod, nastrouháme čokoládu a zabalíme roládu do pečicího papíru.
Necháme v lednici ½ hodiny vychladnout.




Posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.




Dobrou chuť!



Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce. 

Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít